Превърна ли се протестът за неутралитет на България в политическа

...
Превърна ли се протестът за неутралитет на България в политическа
Коментари Харесай

Протестът за неутралитет в Пловдив се превърна в партийна пропаганда

Превърна ли се митингът за неутралитет на България в политическа агитация на „ Възраждане “? Днес в края на работния ден десетки жители се събраха в сърцето на Пловдив, с цел да заявят несъгласието си с даване на военна техника до Украйна.

Протестиращите приканиха за провеждането на народен референдум, посредством който народът самичък да реши би трябвало ли наши оръжия да бъдат изпращани до воюващи нации.

Измежду призоваващите да се пази националният ни интерес обаче прозираше нещо друго. Нещо неправилно. Докато основателите на така наречения „ общобългарски поход за мир и неутралитет “ увещаваха, че това е митинг на български жители – се развяха флагове на политическа партия.



Близо до трибагреници изпъкваха белите флагове на „ Възраждане “, които, след това разбираме от протестиращи хора – са били поканени на митинга! Дори и това да не беше станало ясно от преобладаващите отличителни знаци на проруската партия, подозрението се удостовери от изказване на скандална Елена Гунчева- член на групировката.

Откриваме, че едно от най-големите флагове на „ Възраждане “ вее очевидно млад българин. На въпрос за какво го прави, поради поръчката митингът да не бъде политически, той се показа като последовател на концепциите на партията:

„ Българското държавно управление би трябвало да разгласи неутралитет. Не би трябвало да се пращат оръжия, единствената роля на държавното управление би трябвало да е дипломатическа. Да си приберем българите от Украйна и това. Ние не сме втора Украйна “, безапелационен бе Михаил Михов

Запитан дали поддържа едно от главните претенции на митинга да бъде извършен референдум за пращане на оръжия, той съобщи – „ Не съм чул такова нещо “.

„ Трябва да има референдум за нашето присъединяване в Евросъюза. Ако народът реши да напущаме - да напущаме. Нищо хубаво не съм видел от участието ни “, съобщи жителят, чиято забележимата си възраст допуска да е прекарал съзнателния си живот след 2007 година.



Подозрителният цивилен митинг бе подсилен и от хора, сравняващи Володимир Зеленски с нацист. Те бяха изпънали транспаранти с обръщение - „ Нито военна, нито филантропична помощ за Украйна. Нациста Зеленски да разгласи неутралитет “.

Срещаме и такива, които упорстват да няма експорт на оръжия, само че със следното обръщение „ НЕ на български оръжия срещи РУСИЯ “.

Докато развява знаме с революционен лозунг „ Свобода или гибел “ пък Георги Димитров, различен участник в митинга декларира:

„ И двата народа са приятелски – и украинския, и съветския. Не би трябвало да влизаме в оръжия там. На този стадий не сме застрашени от война, само че както са тръгнали нашите продажни политици, нищо чудно да пристигна и това време. Украинците както са ги подвели. Както си живееха обикновено хората се намесиха политиците и избухна революция един тип. Ако се оставим и нас да ни манипулират – нищо чудно да тигнем до това състояние “ и настоя властта да се допита до народа.

В умозаключение следва да кажем единствено, че на фона на малко дете, рецитиращо „ На сбогуване “ - политизирането на един митинг, който е проведен с предлог да упорства за мир, е извънредно грозна и между другото доста недостойна постъпка!

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР