Претоварена от втората вълна на коронавирус, която разтърсва Израел, болницата

...
Претоварена от втората вълна на коронавирус, която разтърсва Израел, болницата
Коментари Харесай

Заради натоварени болници: Превърнаха паркинг в Израел в COVID-19 отделение

Претоварена от втората вълна на ковид, която раздрусва Израел, болничното заведение в Хайфа трансформира подземния си паркинг в COVID-19 поделение, съобщи Българска телеграфна агенция.
Паркингът на тази болница в Северен Израел беше построен след войната против ливанската формация Хизбула през 2006 година, с цел да служи за леговище при положение на нови военни дейности.
Но с връщането на ковид в Израел, който докара до национална карантина за "най-малко " три седмици (до 11 октомври), "осъзнахме, че можем да използваме тази стратегическа конструкция ", изяснява за Агенция Франс Прес Михаел Халбертал, шеф на болничното заведение Рамбам.
Здравното заведение реши също да преустрои паркинга си, с цел да бъдат сложени там стотици кревати.
Със сини хирургически маски и латексови ръкавици личният състав е ангажиран да конфигурира оборудването и медицинските кревати на местата за паркиране, разграничени с бетонни панели, боядисани в розово, лилаво или зелено.
Новото COVID-19 поделение от през вчерашния ден към този момент работи, с цел да може да одобри 770 пациента.
"Трябва да се намерят решения, защото би трябвало да предоставяме грижи ", съобщи Халбертал, изразявайки "разочарование ", че популацията не съблюдава рестриктивните мерки, наложени, с цел да се спре разпространяването на вируса.
Особено като се има поради, че мобилизацията на спомагателни запаси за втората вълна ще понижи "качеството " и "количеството " на грижите, предлагани на "пациентите, които нямат ковид ", акцентира той.
През последните седмици Израел е една от страните с максимален % инфектирани с ковид. В сряда министерството на опазването на здравето записва 6 808 нови случаи на инфектирани за денонощие.

"Здравната ни система подвигна сигнален червен байрак ", сподели министър председателят Бенямин Нетаняху, с цел да оправдае новите съществени ограничаващи ограничения, които през идващите дни може да бъдат затегнати.
За Хетам Хюсеин, завеждаща отделението по заразни заболявания в болница Рамбам, тези нови ограничения са били въведени "твърде късно ".
"Трябва да сме по-строги, тъй като откриваме увеличение на броя на случаите и изключително на тежките случаи ", споделя тя за Агенция Франс Прес.
Новата вълна визира най-много северната част на страната, където е концентрирано израелското арабско малцинство, значително пощадено от началото на пандемията, само че ударено с цялостна мощ в последните седмици. Според управляващите повода е на първо място в многолюдните сватби през лятото.
"Всички лечебни заведения са претъпкани, някои доближават лимита си и към този момент не одобряват пациенти ", акцентира госпожа Хюсеин.
От няколко дни претрупаните лечебни заведения към този момент не могат да се оправят с потока от коли за спешна помощ, споделя чиновник от Маген Давид Адом - израелският аналог на Червения кръст.
"Екипите ни чакат с часове, преди да могат да уредят приемането на пациент в болничното заведение и през това време не могат да се грижат за други пациенти ", отсича неоправдателно той.
Само 27 % от израелците споделят, че имат доверие в способността на премиера Нетаняху да се оправи с тази здравна рецесия - най-нисък % от началото на пандемията съгласно изследване на Демократическия институт на Израел, проучвателен център в Ерусалим.
Правителството е изправено пред вълна от рецензии от опозицията, пресата, само че и от здравни експерти, които подлагат на критика неналичието на организация и на запаси през последните месеци, с цел да се изпревари удара на втората вълна на болестта.
Рамбам съумя доста да усили потенциала си, само че болница в Източен Ерусалим изпитва дефицит на медикаменти и медицински консумативи.
"Вчера трябваше да върна 10 пациенти ", съжалява Джамил Куса, шеф на болница "Свети Йосиф ", която през март отвори профилирано поделение за пациенти с ковид.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР