Претоварен асансьор падна в болница "Света Анна" във Варна. След

...
Претоварен асансьор падна в болница "Света Анна" във Варна. След
Коментари Харесай

Асансьор с 8 души пропадна във варненска болница, има пострадали


Претоварен асансьор падна в болница "Света Анна " във Варна. След рухването и намесата на спасителите, кабината е потеглила внезапно и това е изложило на сериозен риск останалите хора в асансьора, осведоми Българска национална телевизия.

В оборудването с товароподемност от 500 кг са се качили осем души. След потеглянето асансьорът е пропаднал надолу с към 60 см. С помощта на чиновници от Гражданска отбрана са извадени шестима души. След освобождението им асансьорът внезапно е потеглил внезапно нагоре с още двама души и е спрял на последния етаж.

Четирима пациенти са с леки контузии, само че по-сериозно потърпевши са две дами - на 45 и на 52 години. По-младата от тях е със спукан прешлен и по свое предпочитание е напуснала болничното заведение. Другата пациентка е с изкълчени стави и остава под лекарско наблюдаване в болничното заведение.

Асансьорът е влезнал в употреба през 1989 година, сертифициран е и е обслужван постоянно. Последната инспекция за редовността му е била през месец май 2018 година, с едногодишен период на годност.

Районната прокуратура във Варна управлява досъдебно произвеждане във връзка случая.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР