Претендентът за титлата в полутежка категория Артур Бетербиев (11-0, 11

...
Претендентът за титлата в полутежка категория Артур Бетербиев (11-0, 11
Коментари Харесай

Бетербиев: Бях готов за среща с Андре Уорд, сега съм готов за всеки

Претендентът за купата в полутежка категория Артур Бетербиев (11-0, 11 КО) е на една борба, от това да стане международен първенец в една от най-богатите на гении дивизии в бокса.

Бетербиев ще се изправи против Енрико Кьолинг на 11-ти ноември във Фресно, Калифорния в битка за вакантния колан на IBF в полутежка категория.

Първоначално тази среща трябваше да бъде елиминационна и спечелилият от нея трябваше да се изправи против първенеца Андре Уорд, само че преди няколко седмици англичанинът разгласи отдръпването си от спорта, което на собствен ред направи колана на IBF незает.

Бетребиев съобщи, че е бил на 100%-та подготвен за мач с Уорд (32-0, 16 КО), в случай че непобеденият олимпийски златен медалист бе останал в спорта. След като Уорд се отдръпна, Бетербиев има вяра, че към момента не е ясно кой е най-хубавият боксьор в тази дивизия (до 79,3 кг.).

"Уорд реши да се отдръпна, всички ще се съобразим с решението му, само че аз бях подготвен за борба с него. Сега съм подготвен за борба с всеки. Що се отнася до най-хубавия боксьор в дивизията, най-добре би било да изчакаме, с цел да разберем. Нека провеждат борби сред всички кандидати ", съобщи Бетербиев.

"Мисля, че почитателите по-скоро би трябвало да бъдат разчувствани от това, има доста положителни бойци в дивизията, тъй че, уповавам се, ще видят доста положителни борби в бъдеще, това е добре за почитателите на бокса. Готов съм да се изправя против всеки. Ковалев, Стивънсън или различен войник, ще мога да ви дам повече детайлности, в случай че някой от тях стане мой предстоящ съперник, за момента съм концентриран само върху Кьолинг ", добави той.

Въпреки че всичките му борби за завършвали преди последния гонг да удари, Бетербиев не е сигурен по какъв метод ще приключи идната му борба, само че възнамерява да направи грандиозно показване, с цел да си обезпечи купата.

"Не мога да предскажа резултата от тази борба, само че ще се опитам да бъда в най-хубавата си форма, тъй като на първо място би трябвало да съм удовлетворен от подготовката си. Много подлагам на критика себе си и постоянно си слагам най-високите цели, по тази причина би трябвало да потвърдя, че съм подготвен да покажа най-хубавите си умения по време на тази борба ", приключи Бетербиев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР