Претендентът за световната титла в супертежка категория Кубрат Пулев обясни

...
Претендентът за световната титла в супертежка категория Кубрат Пулев обясни
Коментари Харесай

Кубрат Пулев обясни как се е контузил

Претендентът за международната купа в супертежка категория Кубрат Пулев изясни по какъв начин е получил травмата, която му попречи да излезе против Антъни Джошуа на 28 октомври на стадион " Принсипалити " в Кардиф.

" Получих травмата при един от спарингите. При един от ударите се разтегна някакво сухожилие. Изчакахме събота неделя, като мислехме, че ще отмине. Но не стана по този начин и отидох на доктор, който откри разпъване и леко скъсване при подмишницата на гърдата. След това упражнявах една седмица без да върша спаринги, тъй като болката не позволяваше. Немският доктор сподели, че би трябвало да се пият избрани лекарства. пихме ги много ускорено, с цел да се въстановя и да продължа подготвителния режим. което за жалост не се получи. През цялото време правихме кросове, само че главното време за подготовка го прекарах малко като на отмора. След това отидох отново при лекаря, върших физиотерапия, разтривки, пих специфични витамини. Но всяко нещо си желае своето и не може да се претупа. Все отново това не е градско състезание на София, на което да изляза с една ръка и да надвивам. Това е мач за международна купа и аз изисквам от себе си да съм на 100 % подготвен. Именно поради това с треньора и лекаря на тима преценихме, че е по-добре да откажем мача за по-далечен интервал.

Става въпрос за доста характерна травма. Като седнал съм обикновено и се движа не боли. Боли при дясно кроше, десен ъперкът. Пробвахме да върша спаринг с лявата, само че не се получи.

Продължавам да съм в залата, ще върша общофизическа подготовка. Контузията не е за интервенция, просто й би трябвало време. Периодът на лекуване ще отнеме 4 седмици ", изясни Кобрата на конференция, ден след завръщането си в България.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР