Претендентът на Кремъл Борис Надеждин събра достатъчно подписи, за да

...
Претендентът на Кремъл Борис Надеждин събра достатъчно подписи, за да
Коментари Харесай

Конкурент на Путин. Има ли надежда кандидатът за президент Борис Надеждин, който се регистрира за вота

Претендентът на Кремъл Борис Надеждин събра задоволително подписи, с цел да се кандидатира на идните президентски избори в Русия. Надеждин е неприкрит критик на Путин и на пълномащабното навлизане на Русия в Украйна. След като внесе 105 000 подписа, в този момент би трябвало изборната комисия да прегледа автенточността им. 

Настоящият президент Владимир Путин към този момент се записва като самостоятелен претендент за изборите през март, което съвсем несъмнено ще завоюва и ще си обезпечи още един шестгодишен мандат. 60-годишният Надеждин е бил консултант на тогавашния вицепремиер Борис Немцов и помощник на премиера Сергей Кириенко

В страна, в която опозиционери са хвърляни в пандиза или даже убивани, неотдавнашните му рецензии към Путин наподобява са били толерирани до момента, разяснява Би Би Си. Малко след днешния краен период за подаване на подписите Надеждин разгласява своя фотография, на която стои пред няколко кутии с документи с подписите на неговите поддръжници.

„ Това е моята горделивост – работата на хиляди хора в продължение на доста безсънни дни. Резултатът от опашките, на които сте стояли в смразяващия мраз, е в тези кутии “, написа той в X, някогашен Twitter.

Хиляди руснаци се подредиха на опашка в студа в цялата страна, с цел да се подпишат в поддръжка на кандидатурата му. 

Политическата сцена в Русия е доминирана от Владимир Путин от 2000 година насам. През 2020 година беше призната конституционна корекция, която му разрешава да остане на власт след 2024 година

Победа през март ще даде на Путин мандат до 2030-та година и вероятно може да се кандидатира още веднъж за мандат до 2036 година

Надеждите Борис Надеждин да замести Путин са доста минимални. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отговори напълно сбито на въпросите за неговата номинация: „ Не го преглеждаме като съперник ”.

По традиция Путин постоянно има конкуренция за изборите, само че тя постоянно е добре преценена и подбирана уместно, разясняват медии. 

 

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР