Престоят му зад решетките не е имал възпитателен ефект Пенсионираният

...
Престоят му зад решетките не е имал възпитателен ефект Пенсионираният
Коментари Харесай

Предсрочно освободеният от затвора Тодор стои зад разбитата наркоплантация край с. Бата, продукцията струвала 1 млн. лв. 

Престоят му зад решетките не е имал образователен резултат

Пенсионираният моряк Тодор Николов Стаматов от Бургас стои зад разрушената наркоплантация край поморийското село Бата, научи Флагман.бг. 61-годишният мъж е задържан за 72 часа и се чака Районната прокуратура в Поморие да внесе искане за непрекъснатото му задържане. Това споделиха на брифинг шефът на ОДМВР-Бургас ст. комисар Емил Павлов и административният ръководител на Районната прокуратура Мария Маркова. Двамата изясниха елементи по акцията от през вчерашния ден, при която е открита новата с канабис. 

Флагман.бг съобщи брифинга НА ЖИВО



„ Лицето е престъпно проявено, по отношение на него е предявено и обвиняване за това, че е засял и отглеждал равнища с растания с високорискови наркотични субстанции. За това закононарушение законодателството планува ефикасна присъда от 2 до 5 години и санкция в размер от 5 до 10 хиляди лв. “, сподели прокурор Маркова. 

Ст. комисар Емил Павлов изясни, че зад разкриването на закононарушението стои няколкомесечна работа на чиновниците от отдел „ Криминална полиция “ при ОДМВР-Бургас. От месец април до вчерашния ден те работели интензивно, с цел да разкрият случая. При интервенцията през вчерашния ден причинителят е задържан на място, посочи ст. комисар Емил Павлов. 

„ Колегите съумяха да документират целия развой – самото закупуване, развъждане до реализацията. Всичко е документирано по метод, по който не досега не беше осъществявано. Иззетото количество опиати е с пазарна стойност към 1 млн. лева Нивата е към 4 дка. Сам отглеждал продукцията, извънредно таен. Готовата продукция е над 60 кг. Лицето е арестувано и през 2019 година за същото действие “, сподели шефът на ОДМВР-Бургас. 

По информация на Флагман.бг тогава конфискуваното количество бе още по-голямо – над 90 кг. Тогава Тодор се оправда пред служителите на реда и пред съда, че отглеждал опиата, за излекува тежко заболяване, от което страда. Бургазлията получи 4 години и 6 месеца ефикасна присъда. Той обаче предварително е освободен от пандиза. Вероятно за положително държание. Очевидно престоят му зад решетките не е имал образователен резултат и той още веднъж траял с незаконната си активност. (ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)

Очаква се Районната прокуратура в Поморие да внесе искане за непрекъснатото му задържане.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР