Престолонаследникът на Абу Даби шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян

...
Престолонаследникът на Абу Даби шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян
Коментари Харесай

Избраха новия президент на Обединените арабски емирства

Престолонаследникът на Абу Даби шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян е новият президент на Обединените арабски емирства, реши Федералният висш съвет на страната. Изборът пристигна оповестената през вчерашния ден кончина на досегашния водач, съобщи Франс прес, като се базира информационната организация на ОАЕ - УАМ.

Мохамед бин Зайед беше определен за президент на богатата монархия в Персийския залив, откакто неговият брат Халифа бин Зайед Ал Нахаян умря през вчерашния ден на 73-годишна възраст. Поради здравословни проблеми той от дълго време не участваше в ежедневните каузи на страната и ръководството на процедура беше поето от към този момент публично посочения Мохамед бин Зайед.



Бившият министър председател Бойко Борисов на среща с Шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян в ОАЕ (2018)

Шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян е третият наследник на шейх Зайед бин Султан Ал Нахаян, който бе първият президент на Обединените арабски емирства и един от бащите създатели на ОАЕ.

Шейх Мохамед благодари на шейховете, членуващи във Федералния висш съвет, за доверието, което са му дали своят вот.

Избирането на Мохамед бин Зайед за президент на ОАЕ официализира лидерската му позиция в богатата петролна страна с население от 10 милиона души.

ОАЕ, които са съдружник на Саудитска Арабия и Съединените щати, бяха първата страна от Залива, която възстановява връзките си с Израел. Това се случи през 2020 година, напомня Франс прес.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР