Престъпната дейност на организираната група, съставена изцяло от чужденци е

...
Престъпната дейност на организираната група, съставена изцяло от чужденци е
Коментари Харесай

За разпространение на наркотици в Слънчев бряг: Задържаха африканска престъпна група

Престъпната активност на проведената група, формирана напълно от чужденци е разрушена вследствие на взаимни дейности на чиновници от отдел „ Криминална полиция “ и бранш „ Специални тактически дейности “ към ОД на МВР- Бургас.

Установено е, че в групата са взели участие общо осем африкански жители - шестима от Нигерия и двама от Гана със статут на непрекъснато пребиваващи в България.

Наркотрафикантите са работили в йерархична конструкция и нелегалност. Всеки от групата имал избрана роля, като един от тях единствено обикалял с колело и следил за униформени или цивилни служители на реда.

Участниците в групата сменяли местата, където правили покупко-продажбите - по този начин постоянно клиентът уговарял договорка с един от участниците в схемата, плащал сумата на различен, а получавал стоката от трети.

Разпространявали са главно три типа опиати, съхранявани в специфични тайници - заровени в пясъка, скрити в храстите, както и до дребни търговски обекти, ситуирани на централната алея в " Слънчев бряг ", като мястото се променяло всеки ден, а зареждането ставало в разнообразни часове - най-много по обяд, когато по алеята имало доста хора.

Клиентите били подбирани доста деликатно, в множеството случаи се спирали на чужденци, пласирали половин доза кокаин сред 120 и 160 лв., а цигара марихуана - сред 30 и 50 лева, като цената варирала според от клиента.
В интервенцията са включени бургаската жандармерия, Базовата научно-техническа лаборатория и отдел „ Разследване “. Успешната реализация е осъществена вследствие на близо двумесечно наблюдаване от криминалистите.

Предстои да бъде импортирано искане за непрекъснатото задържане на седемте непознати жители.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР