Престъпна организация за трафик на хора, ръководена от 40-годишна жена

...
Престъпна организация за трафик на хора, ръководена от 40-годишна жена
Коментари Харесай

Издирват българин за сводничество и трафик на хора в Гърция

Престъпна организация за трафик на хора, ръководена от 40-годишна жена от Узбекистан, е била разрушена в Атина. Арестуван е един член на незаконната организация, а други трима - българин, албанец и узбекистанец се търсят.

Отдел „ Организирана престъпност и трафик на хора “ към Дирекцията за сигурност на Атика разпознава активността на незаконна организация за трафик на хора, се споделя в формалното известие.

Случаят почнал да се разплита откакто жена е забелязана от минувачи да виси от балкона на жилищна постройка в Атина, които си помислили, че става дума за опит за самоубийство и са се обадили на Дирекцията за директно деяние. След това дамата дружно с по-късно задържаният член на незаконната организация са отведени в полицейското ръководство на Омония и най-после казусът е стихотворец от отдела за битка с трафика на хора.

Както стана ясно по време на предварителното следствие, незаконната организация е експлоатирала полово чужденки от Узбекистан посредством два обществени дома, работещи в центъра на Атина, като в същото време е открит методът на деяние и са разпознати нейните членове.

По-конкретно членовете на незаконната организация се свързали с дами, намиращи се в чужбина в уязвимо обществено и икономическо състояние, и ги убеждавали да дойдат в Гърция за сякаш легална работа с огромни парични хонорари. След това ги преместили в разнообразни къщи в Атина и направлявали придвижването им. Оказвали върху жените интензивно физическо и психическо принуждение или под предлог за връщане на дълг и по този начин ги  принудили да проституират в бордеи, като удържали всичките им приходи от проституция и ги експлоатирали полово.

По този метод те убедили и избавената жена, за която даже подали електронно заявление за издаване на позволение за престой без нейно познание и поискали връщане на дълг от 1000 евро. Така я принудили да бъде проституира в обществен дом.
Общата облага, която са създали от половата употреба на жертвата, се прави оценка на минимум 37 000 евро, като се оказа, че минимум девет други чужденки са били наети в обществени домове, които са били експлоатирани от членовете на организацията.

При осъществени претърсвания в две къщи в Атина са открити и конфискувани 2600 евро, мобилен телефон, паспорт, фотокопия на паспорти и документи на чужденки, документи за парични преводи, документи, употребявани като подкрепящи документи за издаване на позволения за престояване и тетрадка с имена на екстрадирани дами и парични суми.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР