Престъпна група за убийства, кражби и грабежи е разбита от

...
Престъпна група за убийства, кражби и грабежи е разбита от
Коментари Харесай

Край: Вальо Бореца отива в затвора за 17 години

Престъпна група за убийства, обири и грабежи е разрушена от чиновниците на реда. 11-имата й членове пък ще търкат наровете в пандиза, оповестиха от прокуратурата.

Ръководителите на групата са получили присъди надлежно 6 и 7 години „ отнемане от независимост “. Бандата е работила от началото на 2006 година до края на юли 2013-а и била въоръжена.

Единият от тях е приет за отговорен и за това, че до 16 януари 2011 година е държал в дома си в София два калашника от недовършен индустриален цикъл и голям брой муниции - 60 патрона, предопределени за пукотевица с „ АК-47 “ и неговите модификации; 65 патрона, предопределени за пукотевица с револвери тиня. 9 мм и картечни револвери тиня. 9 мм; 46 бр. патрони тиня. 9 мм, предопределени за пукотевица с револвери „ Макаров “ и „ Стечкин “ и др.; 42 бр. патрони тиня. 9 мм, предопределени за пукотевица с револвери тиня. 9 мм, без да има за това съответно позволение според Закона за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите произведения.

Като водачи на бандата са наказани кикбоксьорът Мартин Антов и Владимир Янев-Вальо Бореца. Тя била основана през 2006 година, а нейни членове са Валери Александров-Дабата, Иван Илиев-Ванко Волуешки, Христо Христов-Бордежото, Николай Стойков-Куфара, Димитър Георгиев-Митко Горнобанския, Жечо Белясин, Пейо Карамихов и Цветомил Петров-Мачката. Антов и Бореца им давали заповеди за закононарушенията и разделяли плячката, излиза наяве от обвинителния акт.

Вторият началник на бандата пък ще лежи общо 17 години в зандана при първичен непоколебим режим. Ще би трябвало да заплати и санкция от 5000 лв..

Други шестима от обвинените са наказани на по 3 години затвор, като единият има и друга присъда от 2 години „ отнемане от независимост, а на различен наказването е отсрочено с изпитателен период от 5 години.

Деветият от групата е наложено наказване „ отнемане от независимост “ за период от 5 години, което да изтърпи при първичен непоколебим режим. Заради други прегрешения той би трябвало да лежи общо 6 години в зандана.

4 години затвор пък отреди Софийския градски съд за десетия член на незаконната тайфа.

Последният обвинен получи присъда 15 години зад решетките. Той е приет за отговорен за въоръжен обир, осъществен по поръчка на тарторите. На 5 април 2012 година той откраднал от банков клон сумата от 215 000 лв. дружно с незнайно до момента лице. За задачата заплашили касиера с оръжие. Общото наказване обаче ще му е 17 години и шест месеца при първичен непоколебим режим.

Присъдата не е дефинитивна и предстои на обжалване и протестиране пред Софийски апелативен съд.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР