Пресслужбата на президента на Азербайджан Илхам Алиев излезе с доста

...
Пресслужбата на президента на Азербайджан Илхам Алиев излезе с доста
Коментари Харесай

Азербайджан: Мошеникът Сорос и арменското лоби ни клеветят за перачницата

Пресслужбата на президента на Азербайджан Илхам Алиев излезе с много недипломатично мнение по разкритията към така наречен " Азербайджанска перачница ". Позицията бе изпратена до OFFNews от посолството на кавказката страна.

Във вторник в публикация на английския " Гардиън " се разкриват схемите за това по какъв начин европейски политици са получавали пари от ръководещия хайлайф в Азербайджан. Става въпрос за 2.9 милиарда $, с които е плащано на изтъкнати европейци, купувани са първокласни артикули и са били изпирани пари посредством мрежа от съвсем непрозрачни английски компании. Сред забърканите в аферата се твърди, че е и брачният партньор на шефа на ЮНЕСКО Ирина Бокова Калин Митрев.

Според позицията на управляващите в Баку обаче цялото огромно следствие е скалъпено и зад него слоели мръсните ползи на милиардера Джордж Сорос и арменското лоби. Единственото доказателство в тази посока е, че една от авторките на следствието в Гардиън е с арменско име.

Предлагаме ви цялата позиция на пресслужбата на Илхам Алиев и на помощника му Али Хасанов:

1) Съобщение на пресслужбата на президента

05.09.2017 година [14:25]

Пресслужбата на президента на Република Азербайджан прави следното изказване по отношение на отчет на Проекта за следствие на корупция и проведена престъпност (OCCRP), оповестен на 4 септември 2017 година, и публикации, оповестени въз основата на този отчет от BBC News (под заглавие „ Азербайджан ръководи скришен замърсен фонд на стойност 3 милиарда $ “, 5 септември 2017 г.) и вестник „ Гардиън “:

Заявяваме, че нито президентът на Република Азербайджан, нито членове на неговото семейство са свързани по някакъв метод с обвиняванията, отправени в тези публикации. Усилията за свързване на президента и фамилията му с този въпрос са изцяло неоснователни, предубедени и провокативни.

Знаем, че точно Джордж Сорос и неговите поддръжници, които имат интернационална известност на измамници, мошеници, фалшификатори и лъжци, и които работят против Азербайджан и неговото управление, са лицата зад тази акция.

Мръсните дейности на Джордж Сорос би трябвало да бъдат съществено разследвани. Арменското лоби, което подхваща съгласувани дейности дружно с него, организира мръсна акция против президента на Азербайджан и фамилията му. Но макар техните старания, тази акция не води до резултати. Фактът, че един от съавторите на публикацията, оповестена от вестник „ Гардиън “, е арменката Дина Нагапетян, още един път демонстрира, че тези мръсни обвинявания в същото време са още едно непоносимо деяние на международния арменцизъм.

2) Изявление на Али Хасанов, асистент на президента на Азербайджан, отговарящ за обществено-политическите въпроси

05.09.2017 година [15:06]

Баку, 5 септември, AZERTAC

В изказване, направено пред AZERTAC, асистент на президента на Азербайджан, отговарящ за обществено-политическите въпроси Али Хасанов разяснява отчет на Проекта за следствие на корупция и проведена престъпност (OCCRP), публикуван в задграничните медии.

Али Хасанов съобщи:

– Бързото развиване, самостоятелната вътрешна и външна политика на Република Азербайджан, която е конституционна, демократична страна, съществено визира някои заинтригувани среди, изключително Армения и арменското лоби. Доклади, съдържащи предубедени изказвания и субективни възгледи на непрозрачни организации като OCCRP, основани да обслужват известни цели, се приготвят по заповед на анти-азербайджански центрове и мрежи и по-късно се популяризират в международните медии.

Основната цел на тази акция е да навреди на стабилната известност на Азербайджан и да сътвори негативна настройка към страната в интернационален мащаб. Кампанията е ориентирана и към известни персони – публични и политически фигури, длъжностни лица, специалисти, които имат приятелско отношение към Азербайджан и вършат позитивни мнения за развиването на страната, публичния и политическия живот, икономическите достижения, като по този метод се слага под подозрение активността на тези фигури.

Разследванията разкриха, че един от главните създатели на отчета, направен от OCCRP, е с арменско поданство. В същото време един от съавторите на публикацията, оповестена от вестник „ Гардиън “, е Дина Нагапетян, арменска гражданка. Арменското лоби и представителите на анти-азербайджанските мрежи и медии, които са повлияни от арменското лоби, способстват за необятното разпространяване на този материал в международните медии.

Бих желал да подчертая, че и в предишното са се появявали сходни предубедени изказвания против Азербайджан, неговия президент и членове на неговото семейство, както и че е имало старания да се провежда мръсна акция против нашата страна, само че тези, които са поръчали и направили тези акции, не са съумели да реализират задачите си.

За следващ път заявяваме, че обвиняванията, отправени от OCCRP, са предубедени, неоснователни и провокативни и са част от мръсна клеветническа акция, проведена от известни кръгове против Азербайджан.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР