Пресслужбата на Белия дом публикува днес снимки от тайната среща

...
Пресслужбата на Белия дом публикува днес снимки от тайната среща
Коментари Харесай

Белият дом публикува снимки от тайната среща на Майк Помпео и Ким Чен-ун

Пресслужбата на Белия дом разгласява през днешния ден фотоси от тайната среща сред някогашния шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ и сегашен държавен секретар на Съединени американски щати Майк Помпео и севернокорейския водач Ким Чен-ун.

На фотосите Помпео и Ким Чен-ун си стискат ръцете.

JUST RELEASED: Photos of Secretary of State Pompeo in North Korea. Secretary Pompeo will do an excellent job helping President Trump lead our efforts to denuclearize the Korean Peninsula. pic.twitter.com/pQ0P8hbMTN

— The White House (@WhiteHouse) 26 април 2018 година

Бившият началник на Централно разузнавателно управление на САЩ „ свърши отлична работа и оказа помощ на президента (Доналд Тръмп) да оглави напъните по денуклеаризацията на Корейският полуостров “, съобщи говорителката на Белия дом Сара Сандърс. Тя означи, че срещата се е състояла при започване на април.

На 18 април Тръмп заяви, че Помпео е провел персонална среща с Ким. По думите му срещата минала доста безпрепятствено и били построени положителни връзки.

US and North Korea meeting in pictures: White House reveals Kim Jong-un summit with Pompeohttps://t.co/wtJVX7qq7epic.twitter.com/tUGbIEvWHt

— Daily Express (@Daily_Express) 26 април 2018 година

В изявление за телевизия „ Фокс нюз “ по-рано през днешния ден Тръмп изясни, че срещата на Помпео с Ким не била планувана, съобщи Ройтерс. „ Не се очакваше той да се срещне с Ким Чен-ун, само че го направи. Уредиха това, въпреки че той беше там за малко “, сподели президентът. Той означи, че двамата са разговаряли повече от час.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР