Прессекретарят на турската президентска служба Фахретин Алтън опроверга твърденията за

...
Прессекретарят на турската президентска служба Фахретин Алтън опроверга твърденията за
Коментари Харесай

Турски медии: Ердоган е получил инфаркт. Вярно ли е?

Прессекретарят на турската президентска работа Фахретин Алтън опроверга изказванията за някакви здравословни проблеми на президента Реджеп Ердоган. " Категорично отхвърляме тези голословни информации за здравословното положение на президента Ердоган ", написа той в Туитър. В удостоверение на това той заяви, че турският президент ще взе участие онлайн в утрешната гала в атомната електроцентрала " Акую ".

Ердоган анулира редица предизборни срещи

По-малко от три седмици преди изборите в Турция Ердоган анулира редица свои предизборни прояви. По този мотив той написа в Туитър, че лекарите са го посъветвали да си остане един ден у дома. Той добави, че вместо него в предизборните срещи през този ден ще взе участие вицепрезидентът Фуат Октай.  „ Надяваме се, че от на следващия ден ще продължим работата ", написа още Ердоган.

По-късно Еркан Кандемир, заместник-председател на ръководещата Партия на справедливостта и развиването, написа също в Туитър, че Реджеп Ердоган няма да участва персонално на церемонията по зареждането с нуклеарно гориво на АЕЦ " Акую ", само че ще се включи онлайн. Планираният за четвъртък избирателен протест в Мерсин, където се намира атомната електроцентрала, е " отсрочен за по-късна дата ", заяви още Кандемир.

Освен това, съгласно известия в медиите, изявлението на Ердоган, което той трябваше да даде през днешния ден за четири турски малките екрани,  е анулирано.

На Ердоган му прилоша по време на директно включване

Вечерта на 25 април Ердоган се почувства зле, до момента в който даваше изявление онлайн за локална телевизия. Предаването беше прекратено, а когато беше възобновено, президентът се извини на феновете, като изясни случката със " стомашен грип " и огромното натоварване в предизборната акция. Впоследствие редица медии тиражираха догатките, че Ердоган е получил инфаркт на миокарда и е бил приет в болница.

На изборите през май Кемал Калъчдароглу ще премери сили с ЕрдоганСнимка: ANKA

На 14 май в Турция ще се проведат президентски и парламентарни избори. На тях 69-годишният Ердоган, който се бори за преизбиране на поста, ще се изправи в директен двубой против претендента на опозиционния Народен алианс и водач на Народнорепубликанската партия - 74-годишния Кемал Кълъчдароглу.

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР