Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков отказа да коментира публикациите

...
Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков отказа да коментира публикациите
Коментари Харесай

Кремъл нарече спекулации твърденията в САЩ за подготовката на руски ядрен удар по Украйна

Прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков отхвърли да разяснява изявленията на CNN и New York Times, че съветската войска съгласно Съединени американски щати е възнамерявала да употребява нуклеарно оръжие против Украйна в края на 2022 година , осведоми Би Би Си.

" Тези известия са от категорията на спекулациите, които се разгласяват в разнообразни вестници. Не мисля, че това има потребност от мнения ", сподели Песков.

, че Съединени американски щати са почнали " задълбочено да се приготвят " за опцията Русия да нанесе нуклеарен удар против Украйна в края на 2022 година Той се базира на двама висши чиновници в администрацията на Байдън.

Притесненията на администрацията, сподели един от източниците на CNN, " не бяха просто хипотетични - те се основаваха на някаква информация, която получихме. "

По-късно New York Times също заяви, че Вашингтон е разискал отговор на вероятното потребление на нуклеарни оръжия в Украйна през октомври 2022 година Съдейки по прихванати диалози, в края на 2022 година съветските военни почнали да разискват потреблението на нуклеарен боеприпас на бойното поле за първи път от началото на войната. Някои от диалозите са просто " бръщолевене ", сподели един чиновник. Но други диалози обсъждаха звената, които ще дават отговор за преместването или разполагането на нуклеарни оръжия. Нещо повече, в един прихванат диалог върховен съветски боен пълководец намерено разисква логистиката на потреблението на нуклеарни оръжия на бойното поле.
 Зам.-шефът на НАТО: Путин блъфира с нуклеарните оръжия (засега)
Зам.-шефът на НАТО: Путин блъфира с нуклеарните оръжия (засега)

Според него това е психическото заплашване, а не действителни намерения
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР