Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков коментира изявленията

...
Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков коментира изявленията
Коментари Харесай

Кремъл за напрежението между Полша и Беларус: Варшава е склонна към провокации

Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков разяснява изказванията на Варшава по отношение на обстановката на полско-беларуската граница и означи, че Полша като цяло е склонна към ескалация на напрежението , цитира думите му ТАСС.

" Има доста странности, като цяло поляците са склонни да предизвикат обстановката, да ескалират напрежението . Тази линия не е нова и се развива през последните години ", сподели той.

По-рано полското държавно управление съобщи, че беларуски военни хеликоптери са нарушили въздушната граница на Полша в региона на Беловежа. Минск отхвърли това. Освен това заради идването на ЧВК " Вагнер " в републиката. по отношение на разполагането на бойци на ЧВК " Вагнер " в Беларус.

Коментирайки това, Песков сподели: " Наистина бойците от тази формация се намират на територията на Беларус в границите на съществуващите съглашения. Близо до границата - не покрай границата, това е територията на Беларус, Беларус е суверенна страна. " " Що се отнася до беларуските хеликоптери, в случай че разбирам вярно, самите поляци потвърдиха, че този факт на нарушаването не е записан на радара ", добави той.
 Полша следи над 100 наемници на „ Вагнер “ в Сувалския кулоар
Полша следи над 100 наемници на „ Вагнер “ в Сувалския кулоар

Вероятно ще се маскират като беларуски граничари
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР