Прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков, коментирайки назначаването на

...
Прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков, коментирайки назначаването на
Коментари Харесай

Кремъл: Смяната на командването е свързано с разширяване на задачите в Украйна

Прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков, разяснявайки назначението на Валери Герасимов за пълководец на съветската военна формация в Украйна, съобщи, че това решение е обвързвано с разширението на " мащаба на дилемите “ на " специфичната военна интервенция “ и няма какво да добави към изказването на съветското министерство на защитата по този въпрос, предава РИА Новости.

По-рано съветското военно ведомство заяви, че началникът на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация Герасимов е новият пълководец на армията в Украйн а, един от неговите заместници ще е главнокомандващият военновъздушните сили (ВВС) Сергей Суровикин, който преди този момент заемаше тази служба.

" Коментарът беше даден през вчерашния ден от Министерството на защитата. Във връзка с разширението на мащаба на идните задания. Няма какво да прибавя към това ", означи Песков пред кореспонденти.

Назначаването на Герасимов за командващ съветските войски ще спомогне за повишение на успеваемостта при вземането на решения , счита военният специалист Алексей Леонков, представен от РИА Новости.

" По-рано имахме специфичен пълководец на СВО, само че неговите пълномощия не покриваха целия набор от задания, нужни за сполучливото осъществяване на интервенцията, а има доста въпроси за решеване, които би трябвало да бъдат решени бързо: това е снабдяването на войските с въоръжение и техника, евакуацията на ранените и така нататък Началникът на Генералния щаб има цялостния набор от пълномощия и не се нуждае от спомагателни утвърждения за взимане на оперативни решения “, показва експертът.

Според него предходният командващ в Украйна Сергей Суровикин е управлявал единствено частите , ситуирани директно на фронта, само че авиацията и флотът са отвън зоната на военната интервенция, което основава проблеми с координирането на решенията и синхронизирането на дейностите.

" Това решение е взето за осъществяване на широкомащабни интервенции, за които едно настрана командване на СВО не е задоволително. Началникът на Генералния щаб постоянно разполага с настояща информация за всички аспекти от активността на въоръжените сили, което ще помогне да се избегнат неразбирателства и бюрокрацията “, изяснява още съветският боен специалист.

Други анализатори показват, че с този ход Герасимов ще би трябвало да поеме персонална отговорност за развиването на войната в Украйна, като ще му бъде даден картбланш да употребява всички сили и средства на съветската войска за осъществяване на " разширения мащаб на дилемите “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР