Преспанското споразумение няма да бъде приложено никога, заяви лидерът на

...
Преспанското споразумение няма да бъде приложено никога, заяви лидерът на
Коментари Харесай

Каменос: Споразумението няма да се приложи, българите няма да отстъпят езика

Преспанското съглашение няма да бъде приложено в никакъв случай, съобщи водачът на партията Независими гърци Панос Каменос в изявление по гръцката телевизия Скай.

Според Каменос Русия ще отнесе въпроса до Организация на обединените нации. Освен това съгласно Каменос подписалите Преспанското съглашение не са взели поради позицията на България, " която не приема въпроса с езика ". " Този език (българите) няма да го правят отстъпка ", твърди той.

Каменос удостовери, че той персонално е споделил на парламентарния представител на Независими гърци Аристидис Фокас да отиде в кафенето и да не взе участие в гласуването на държавен законопроект. " Ципрас ни продаде 100 пъти, по тази причина ние ще пием газоза в Народното събрание ", сподели Каменос, представен от Българска телеграфна агенция.

Той насочи посланието, че в случай че ръководещите се опитат да разцепят парламентарната група на Независими гърци с нечестни средства, " ще последва война ". Каменос непосредствено упрекна държавното управление, че се опира на изменничества против облаги и съобщи, че министър председателят Алексис Ципрас е предложил министерски постове на някогашните депутати от Независими гърци Елена Кундура и Василис Кокалис.

Каменос се зарече, че партията му ще има решаващия глас и в идващото държавно управление. Той се разгласи за незабавни избори, след които даде обещание " това непоносимо съглашение " (Преспанското - б.р.) да бъде анулирано.

Панос Каменос даде обещание да изправи някогашния външен министър Никос Кодзиас, който подписа Преспанското съглашение, пред съда поради абсурда с противозаконното издаване на визи на непридружени малолетни. Лидерът на Независими гърци още веднъж сподели, че зад Кодзиас стои Сорос. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР