Пресните броколи и карфиол са много вкусни, ако се сварят

...
Пресните броколи и карфиол са много вкусни, ако се сварят
Коментари Харесай

Как да готвим пресни броколи и карфиол

Пресните броколи и карфиол са доста вкусни, в случай че се сварят вярно и по-късно се подготвят по специфични предписания, с цел да се обогати още повече усетът им.

Карфиолът и броколите са богати на доста потребни субстанции и през есента е техният сезон, когато те са цялостни с витамини и са най-подходящи за консумация.

Пресните броколи и карфиол се подготвят по един и същи метод. Първо се измиват, по-късно се разделят на съцветия, с цел да може да се сварят по-бързо.

Можете да сварите и кочана, с цел да бъде бульонът по-наситен, и по-късно да го употребявате за приготвянето на зеленчукова чорба, като добавите нарязани зеленчуци.

 Крем чорба от броколи

Броколите и карфиолът се поставят във вряща, леко подсолена вода, и се оставят да врят не повече от десетина минути. Ако времето за варене е повече, те ще се трансфорат в каша, която ще е годна единствено за приготвянето на крем чорба.

Карфиолът и броколите би трябвало да са сварени, само че в това време при пронизване с вилица да се усеща лека разтегливост в дръжката на съцветието. След като се извадят от врящата вода, карфиолът и броколите се оставят да се отцедят добре, това става елементарно, като се оставят в гевгир над тенджера.

 Паниран карфиол

За да е по-бял карфиолът, до момента в който се вари, в тенджерата се прибавя малко прясно мляко. Броколите са най-добре сварени, в случай че не се варят във вода, а на пара.

След като сте сварили карфиола, можете да го панирате, да го запечете, залят със примес от яйца и сметана или просто да го поднесете, сварен и посипан със запържена галета.

Броколите може да смесите с други задушени зеленчуци – царевица, грах, моркови, или да ги поднесете във тип на независима гарнитура към месно или рибно ядене.

Броколите са доста вкусни, в случай че се панират, тогава добиват необикновен усет, изключително в случай че се поръсят с малко индийско орехче и джинджифил на прахуляк. Индийското орехче е уместно и за карфиола.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР