Пресилени са изказванията, че енергетиката у нас може да затвори.

...
Пресилени са изказванията, че енергетиката у нас може да затвори.
Коментари Харесай

Васко Начев: Няма да има режим на тока у нас

" Пресилени са изявленията, че енергетиката у нас може да затвори. " Това съобщи пред News.bg енергийният специалист Васко Начев за решението на страната за Топлоелектрическа централа " Марица " 3 в Димитровград.

По думите му двете неща (опазване на околната среда и енергетика) нямат връзка между тях и не може всичко да бъде слагано под общ знаменател - този, който нарушава би трябвало да бъде глобен, и този, който е в нормите и съблюдава разпоредбите, няма логичност да попадне под каквато и да било рестрикция от страна на Европейската комисия.

Той увери, че страната няма да загуби 30% от енергийните си мощности да внасяме електричество от други страни. Тази алтернатива не същества, посочи Начев.

Васко Начев успокои, че няма заплаха и от режим на тока в България. Ние имаме свръхпроизводство на електрическа енергия и нашата страна е балансьор на електрическа енергия за целия район. Темата би била единствено за потребление като инструмент за всяване на суматоха, само че действително няма такава опция и догадка, акцентира Начев.

Той прикани медиите да питат и да се извърнат съответно към служебния енергиен министър Росен Христов от кое място ще внесем газ за зимните месеци, с цел да може да преживеем зимния отоплителен сезон. " Той приказва по този начин - съгласно него морето е до колене и е въпрос на негов избор. Хората би трябвало да усетят какъв брой надалеч от действителностите са неговите дейности ", сподели още Начев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР