Препоръките на диетолога д-р Анжелика ДювалВ диета на възрастните хора

...
Препоръките на диетолога д-р Анжелика ДювалВ диета на възрастните хора
Коментари Харесай

Кое е най-полезното месо за възрастните хора?

Препоръките на диетолога доктор Анжелика Дювал

В диета на възрастните хора наложително би трябвало да участва месо. Но тази рекомендация не се отнася за всички типове меса.

Най-полезно за възрастните хора е заешкото и пуешкото месо. Това споделя диетологът от Русия доктор Анжелика Дювал, предава.

Според специалиста това месо е най-екологично. Освен това, за разлика от аленото месо, то е доста по-лесно смилаемо.

Заекът и пуйката не могат да понасят химически добавки в диетата си, тъй че месото от тях е най-чисто. Именно тези типове месо се употребяват за подготвяне на бебешката храна.

В преклонна възраст, както и в ранна детска възраст, най-добре е диетата да съдържа допустимо най-екологичните артикули.

Диетологът добавя, че от заешко или пуешко месо може да се подготви и кайма, тогава този артикул ще се усвоява още по-добре.

„ Може да се подготви и месно суфле - каймата се смесва с яйце, може и със сметана, след което ястието се пече във фурната. Има доста предписания. Този тип протеиново ядене ще се усвои добре, няма да претрупа стомашно-чревния тракт и няма да докара до чувство за отмалялост след хранене “, споделя Анжелика Дювал.

Най-добре е да ядете месо не повече от 4-5 пъти седмично. През останалите дни можете да замените животинския протеин с растителен и да консумирате зеленчуци или зърнени храни, поучава още диетологът.

Протеинът е нужен за целия организъм: за клетките, за нервната система и за естественото действие на сърдечно-съдовата система. Колкото по-широк е спектърът на приемане на протеини, толкоз по-добре.

Протеините се намират в съвсем всяка храна, само че са с друг състав. Не може да консумирате само скотски протеин. Трябва да си набавяте от зърнени храни и зеленчуци.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР