Препоръката за тези метални врати е от НСО, след като

...
Препоръката за тези метални врати е от НСО, след като
Коментари Харесай

Никола Минчев: Не аз, а главният секретар на НС е поръчал металните решетки, махаме ги!

Препоръката за тези железни порти е от НСО, откакто януари при митинга на " Възраждане " имаше пробив в сигурността. Това е началото на проблема. Тези порти ще бъдат отстранени съгласно рекомендациите на Министерството на културата. Свързахме се с тях да ни връчат както акта, по този начин и предписанието за унищожаване. Ще се съобразим с тях без да ги апелираме. Нека да забележим какъв ще е размера на глобата, тъй като може да е в най-малък размер, а може и да е в оптимален. Тогава ще преценим дали ще апелираме. Със сигурност ще се съобразим с предписанието за унищожаване.

Това съобщи в коридорите на Народното събрание ръководителят на Народно събрание Никола Минчев във връзка проблема с поставените железни порти, съобщи Новини.бг.

" Не съм поръчвал аз вратите. Администрацията на Народно събрание се е свързала с компанията, която е сложила индентични порти в Партийния дом в края на 2019 година.

Фирмата е изпратила оферта, която е призната и одобрена от основния секретар на Народно събрание Габриела Килфанова, назначена от Ива Митева (ИТН), а Минчев е подписал докладна бележка за вътрешно компенсиране на разноски в границите на бюджета на Народното събрание, стана ясно от думите му.

Същата компания е отправила оферта и администрацията я е приела.

" Аз не съм я виждал. Офертата е призната и одобрена от Главния секретар на Народно събрание. До мен доближи докладна бележка за вътрешно компенсиране на разноски в границите на бюджета на Народно събрание. Аз не съм виждал тези порти и ги видях като вас. Дори и да се стигне да решение за промяна на Главния секретар на Народно събрание, няма да го съобщавам през медиите. 34 000 лв. е разходът по вътрешно компенсиране. Офертата за вратите е 29 000 лв. без Данък добавена стойност ", разкри още той.

" Не ми се коства общоприетоо да бъде направена такава огромна смяна в Народно събрание без ръководителят да бъде известен. При всички положения има доста механически въпроси, които не доближават до ръководителя, само че това е много огромна смяна, за която трябваше да се знае. Аз съм ръководител на Народно събрание и нося отговорност за всичко. Не желая да тичам от отговорност. Никой не ме е уведомил за тези врата, само че в такива огромни администрации се работи на доверие, само че аз нося отговорност. В последна сметка съм сигурен, че ще махнем вратите и това ще остане единствено един неприятен спомен. Нямам идея по какъв начин тъкмо ще запълним дупките от вратите ", сподели още Минчев.

" Разбрах, че са поставили вратите, когато ми пратиха фотография на вратите. Не желая да упреквам нито сътрудници, нито чиновници на Народно събрание, че са създали някаква политическа провокация. Нека да забележим къде се е получила тази дупка и пропуск в администрацията. Тогава ще мислим за някакви промени, само че няма да ги разглася пред медиите. Аз нося отговорност и няма проблем да кажа обществено, каквото би трябвало да се каже. Със сигурност не даваме добър образец ", безапелационен бе Никола Минчев.

" Разбираемо е хората да не утвърждават металните заграждания пред Народното събрание. Те се слагат, когато има цивилен митинги. Най-нормалното е да се отстраняват, откакто митингите приключат. Ще приказваме с защитата по тази тематика ", приключи ръководителят на Народното събрание.

„ Нали се разхождахте с табели: „ Нас не ни е страх”, съобщи от трибяната на Народното събрание Десислава Атанасова от ГЕРБ. „ Министър-председателят изиска решетки за водача на опозицията - получи ги. И след 24 часа съдът постанови, че те са противозаконни. Вие поискахте решетки за парламентаризма”, съобщи Атанасова.

„ Решетките ще бъдат отстранени със съответните последици. Нито подробност, нито план е минавал през ръководителя на Народно събрание, когато приказваме за отговорността му. Това е съгласувателна процедура сред администрацията и НСО”, съобщи Мирослава Петрова от „ Продължаваме промяната”.

„ Трябва да излезем и да си признаем, когато сгрешим. Когато желаеме доверието на хората, не трябнат загради. Ако не сме откровени, значи си го заслужаваме. Трябва да внимаваме да не ни изгонят с камъни”, съобщи Ива Митева от Има Такъв Народ.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР