Преподаватели и студенти от университета по приложни науки Инхоланд в

...
Преподаватели и студенти от университета по приложни науки Инхоланд в
Коментари Харесай

Нидерландски студенти дойдоха във Варна да видят колко различно е образованието

Преподаватели и студенти от университета по приложни науки Инхоланд в град Дордрехт, Нидерландия бяха на посещаване във Варна. Събитието е част от двустранните връзки, които Варна поддържа с побратимения нидерландски град.

Гостите посетиха учебни заведения СУ „ Гео Милев “ в кв. „ Младост “ и ОУ „ Панайот Волов “ в кв. „ Виница “, както и няколко детски градини. Те се срещнаха със структурата и организацията на българския учебен развой.

Бъдещите педагози и техните преподаватели участваха в семинар, на който бяха дискутирани положителните практики, общите провокации и опциите за бъдещо съдействие в областта на образованието и младежките действия.

Участниците от двете страни регистрираха разликите в просветителните системи на България и Нидерландия и откроиха характерни практики, които могат да интегрират в бъдещата си работа. Силно усещане на гостите направиха отдадеността на българските учители и стройната организация на образователния развой. От своя страна варненските учители означиха като позитивна процедура свободата на нидерландските учебни заведения да избират стратегиите и методите на преподаване, както и самостоятелния метод към всеки възпитаник.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР