Преподаватели и студенти от катедра по Туризъм на Великотърновски университет

...
Преподаватели и студенти от катедра по Туризъм на Великотърновски университет
Коментари Харесай

Онлайн платформа на студенти от Великотърновския университет ще представя интересните места за провеждане на събития

Преподаватели и студенти от катедра по Туризъм на Великотърновски университет „ Св. св. Кирил и Методий създават първата по рода си онлайн платформа за подобаващи места за събития. Идеята им е да разпространяват привлекателните места в страната ни за разнородни ивенти от корпоративен, частен или народен темперамент.
 
Events Guide ще съставлява справочник за най-интересните местоположения за събития в 8-те туристически региона на страната ни, измежду които Бургаски Черноморски, Родопски, Рило-Пирински, Тракийски и други.  Гайдът ще бъде качен онлайн напролет в единствената платформа за намиране тук-там за събития Eventplus.bg.
 
Той ще помества данни, разбори и оценки на всеки от осемте туристически региона на страната. Ще бъдат извеждани значими стратегически дадености на обитаемоте места и регионите, както и техни конкурентни преимущества, касаещи директно уредниците при избора им на дестинация за осъществяване на конгресно-конферентно събитие.  Вниманието на читателя ще се насочи и към спецификата на конгресно-конферентния туризъм посредством значими теоретични обосновки, заключения и рекомендации, които биха могли да се следват от стратезите в туристическите политики по места. Във всяка от публикациите ще се преглежда един (или повече) град, който създателите одобряват за основен за региона в подтекста на обсъжданата тема. Всички публикации в гайда за 8-те региона ще са основани на научно-изследователска активност от студенти от катедра Туризъм от Великотърновски университет „ Св. св. Кирил и Методий “ и написани от техните преподаватели.

Идеята за гайда за събитиен туризъм се ражда през 2020-та година от основателя на платформата за събития – Ралица Иванова. Инициативата впечатлява ас. доктор Надежда Костадинова -  преподавател в катедра „ Туризъм “ при Великотърновския университет „ Св.св. Кирил и Методий “. Тя предлага тези изследвания за събитиен туризъм да се включват в образователната стратегия на студентите. Така те ще се вкарват в действителна среда и ще опознаят част от туристическия артикул, с който биха работили. Мисията е още на просветително равнище да се развие огромния капацитет на България да стане една от топ дестинациите за събитиен туризъм в Европа.

Събитийният туризъм у нас, и в частност неговото по-тясно направление – конгресно-конферентният, е едва обиден в националната и районната политика на страната. Вторият се свързва най-вече с огромните градове, като София, Пловдив и Варна. При по-насочено проучване излиза наяве, че условия и капацитет за разрастване на този нишов туристически артикул, както и за неговото рационализиране, са налични и в други туристически дестинации на България. А точно - тези, които имат обичаи в построяването и предлагането на други добре развити типове туризъм, каквито са ваканционния и рекреативния.
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР