Преподаватели и предприемачи от Силициевата долина идват у нас, за

...
Преподаватели и предприемачи от Силициевата долина идват у нас, за
Коментари Харесай

Преподаватели и предприемачи от Силициевата долина с магистърска програма у нас

Преподаватели и бизнесмени от Силициевата котловина идват у нас, с цел да предадат опита си в магистърска стратегия " Предприемачество " във Варненския свободен университет.

Студентите могат да аплайват до 21 септември за цялостна стипендия за магистърската стратегия. Учебното наличие е основано на материали от Центъра по предприемачество на Масачузетския софтуерен институт в Съединени американски щати (MIT).

Обучението е на практика ориентирано към хора с изявено предпочитание за водачество, обществено влияние и управнически умения. Преподавателите са бизнесмени с опит от покупко-продажби в Съединени американски щати и света, които са ученици на и все още преподават във водещи американски университети, като Станфорд, Калифорнийски университет, Карнеги Мелън, MIT и други

Ърни Уилсън е един от топ преподавателите по обществено предприемачество и мениджмънт на иновационния развой в новата дисциплинираност. Той споделя: ”Ако нямате знания в уменията ACE-IT (адаптивност, културна подготвеност, съпричастност и емпатия, интелектуално любознание и 360-градусова визия за света " няма да можете да привлечете екип, финансиране или клиенти) ”.

Джейми Уилямс, учител по тактики, прибавя: ”Сглобяването на верния екип за започващ бизнес значи събиране на поддръжка от хора, които са разнообразни, само че също и на хора, които имате капацитет да ръководите ”.

Майкъл Марвин, който е един от създателите на Tech Valley в Ню Йорк споделя, че той ще учи студентите в специалността: “На това какъв брой е значимо да се възлползват пълноценно от капацитета на предприемаческата екосистема, когато основават своите артикули и услуги за пазара ”.

Сред българите, които ще преподават в нея, се открояват имената на висши мениджъри с кариера в чужбина, завъшили в Станфорд, като Дафина Тончева (US Venture Partners), Деян Витанов (CEO and Co-Founder of Chobolabs), Момчил Кюркчиев (Co-Founder and CEO of Leanplum) и други

Преподаването е напълно на британски език.

За повече информация посетете уеб страницата на Варненски свободен университет.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР