Преписката по производството за дискриминация срещу лидера на ИТН Слави

...
Преписката по производството за дискриминация срещу лидера на ИТН Слави
Коментари Харесай

Обрат с жалбата срещу Слави заради „Песен за Лена“, Дългият отърва глоба и санкции

Преписката по производството за дискриминация против водача на Има Такъв Народ Слави Трифонов и компанията му „ Седем-осми “ АД, формирана зараси „ Песен за Лена “, е прекъсната. Това споделиха от Комисията за отбрана от дискриминация (КЗД), която се занимаваше с проблема по тъжба не на Лена Бориславова, а на Геновева Тишева, показва „ Сега “.
Причината за прекратяването е, че Тишева е отдръпнала недоволството си, обясниха от комисията. В протокола от съвещанието на КЗД, по време на което преписката е архивирана, не стават ясни претекстовете на Тишева.
В момента Тишева, която е правист, кара втори мандат като член на Комитета на Организация на обединените нации по премахването на дискриминирането по отношение на дамите. Тишева е и в Съвета на настоятелите на фондация „ Български център за джендър проучвания “.
Тя пусна недоволство в комисията поради „ Песен за Лена “, която беше пусната в обществените мрежи и партийната тв „ 7/8 “ през февруари. В нея основен воин е Лена Бориславова – някогашен шеф на кабинета на Кирил Петков, до момента в който той беше министър председател. В песента по адрес на Бориславова се сипят подмятания и избрания, които прекрачват всевъзможни граници на политическа ирония с добър усет.
За производството пред КЗД първи заяви самият Трифонов в подкаста на рапъра Йонислав Йотов-Тото. Според него сценаристите са създали песента, той е чувал единствено първия куплет и няма „ визия защо пеят, само че би трябвало да имат свободата да я изпеят “.
Междувременно Бориславова заведе гражданско дело за обезщетение против „ Седем-осми “ АД поради въпросната ария. В желае си за 40 000 лева тя изяснява какъв брой наранена и смутена е била от песента, в която има обидни, грозни и вулгарни думи. Обявявайки, че е завела дело против сценаристите на Слави Трифонов, Бориславова сподели и че ще има и още искове, само че такива към момента не са станали обществено известни.
„ След сценаристите следват още няколко против мними публични представители и жълти медийни бухалки “, уточни тя във Facebook. Този развой е плануван за февруари следващата година.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР