Препаратът за понижаване на нивата на холестерола Фенофибрат /Трикор/ дава

...
Препаратът за понижаване на нивата на холестерола Фенофибрат /Трикор/ дава
Коментари Харесай

Медикамент за снижаване на нивото на холестерола дава надежда на болните от COVID-19

Препаратът за намаление на равнищата на холестерола " Фенофибрат " / " Трикор " / дава вяра, че може да е спасението от COVID-19. Това оповестява пресслужбата на Еврейския университет в Ерусалим, представена от ТАСС.
През последните три месеца учените са насочили вниманието си към метода, по който SARS-CoV-2 трансформира белите дробове на пациентите, с цел да се развъди. Оказва се, че патогенът препятства нормалното изгаряне на въглеводородите и по този метод в клетките на белите дробове се натрупват огромни количества мазнини, които са удобна среда за размножаването на вируса. Именно по тази причина са тествани лекарства, намаляващи общия холестерол и Фенофибрат " / " Трикор " / е посочил изключително обнадеждаващи резултати, като попречва способността на новия ковид да се развъжда.
Ръководителят на екипа Яаков Намиас отбелязва, че в случай че тези резултати се потвърдят и при клинични проби, сходен курс на лекуване може евентуално да снижи тежестта на COVID-19 до равнището на елементарна простуда. " Доколкото SARS-CoV-2 управлява метаболизма на човешкия организъм, ние можем да изземем този надзор от патогена и да го лишим от тези запаси, нужни за оцеляването му ", се споделя в известието, представено от 24 часа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР