Преосмислянето на предприятията започва с технологиите, които ще продължат да

...
Преосмислянето на предприятията започва с технологиите, които ще продължат да
Коментари Харесай

Преосмисляне на бизнеса – 5 основни сили, които променят пейзажа

Преосмислянето на предприятията стартира с технологиите, които ще продължат да движат нововъведенията и да трансформират организациите. За да се случи това обаче, те би трябвало да бъдат непрекъснати и целенасочени в напъните си.

„ През пандемията фирмите се чудиха какви промени ще се случат. Всички се надпреварваха да осъществят планове за цифрова промяна. Но с цел да се случи това по най-хубавия метод, една организация би трябвало да бъде изменена от горната страна до долу. В противоположен случай тя ще бъде победена от конкуренцията “, предизвести Петър Торнев, изпълнителен шеф на Accenture Bulgaria по време на форума Digital Trends, проведен от Profit.bg и Sportal.bg, и цитира проучване на компанията, съгласно което две години след пандемията 70% от плановете не са дали отговор на упованията на бизнеса.

Това основава съществени проблеми, а с цел да се избегнат те, фирмите би трябвало да заложат на пет съществени детайла на смяната.

Преосмисляне на предприятията

Според изследването на Accenture 86% от фирмите интегрират технологии за цифрова промяна само че на парче, което не е рецепта за триумф.

„ Истинските трансформатори са едвам 8%. Те прокарват трансформацията през цялата си организация, което значи, че всяка една функционалност на компанията се възползва от опциите на технологиите “, показва Торнев. „ Това е нарочна тактика, която не може да се премисля в придвижване, защото от нея зависи развиването на една компания. Тя би трябвало да е основана на цифрово ядро – облачни технологии, огромни данни, изкуствен интелект, киберсигурност и така нататък Но най-важни са културата и хората “.

Талант

Именно геният е второто изискване за сполучливата промяна на една компания.

„ Повечето компании са се фокусирали върху финансовите аспекти. Но единствено 30% от респондентите в нашето изследване споделят, че фирмите им се грижат за тях от позиция на менталното им здраве и им дават опция да станат нерзаделна част от организацията. А истината е, че няма по какъв начин една компания да има бизнес тактика, без да има тактика за гения “, подчертава Торнев. „ Не би трябвало да мислите единствено по какъв начин да стигнете до гения, би трябвало да създавате гений. Да отключите развиването на човешкия капацитет “.

Устойчивост

Устойчивостта е различен главен детайл за триумфа на една компания, само че едвам 7% от бизнесите през днешния ден съумяват да комбинират софтуерната тактика със тактиката за резистентност, сочи изследването на Accenture.

Пример за това по какъв начин технологиите оказват помощ за устойчивостта на една организация е метрото в Мадрид, което употребява AI, с цел да управлява придвижването на влаковете, да следи температурата и потока от хора. По този метод то освен обслужва потребителите по-добре, само че и пести пари, тъй като употребява електрическата енергия доста по-ефективно.

„ Трябва да помислите по какъв начин да постигнете резистентност през технологиите. В днешно време не е допустимо по различен метод. Но също така би трябвало да измислите по какъв начин да постигнете резистентност, като извършите самите технологии по-устойчиви. Това е най-критичният фактор във връзка с въглеродния отпечатък “, показва Торнев.

Метавселена

Метавселената също е в листата на силите, които могат да трансформират един бизнес в позитивен аспект.

„ Съществуват доста способи на споделяме, само че в случай че можем да комбинираме цифровото и физическото, ще има доста по-добро прекарване за потребителите “, показва изпълнителен шеф на Accenture Bulgaria и да ва образец: „ В момента, с помощта на технологията за цифрови близнаци да вземем за пример ние можем да симулираме човешкия мозък и да забележим по какъв начин разнообразни неврологични болести се развиват и надлежно по какъв начин могат да се лекуват. Освен това метавселената разрешава да се сътвори цифрова среда, до която всеки да има достъп, без значение къде се намира “.

Продължаваща софтуерна гражданска война

Както стана ясно първоначално, с цел да е подготвена за актуалните провокации една организация, тя би трябвало да заложи на непрекъснатите нововъведения и непрекъснатата смяна на всички равнища.

„ Ако употребявате генеративен AI да вземем за пример, който може да е потребен във всеки един аспект на бизнеса, можете да отключите целия капацитет на компанията си. 40% от ежедневната работа на процедура може да се автоматизира, което обаче не значи, че 40% от хората ще изчезнат “, сподели още Торнев и заключи:

„ Не се тормозете да автоматизирате. Хенри Форд да вземем за пример, който вкарва първата автоматизирана линия, е доста ненавиждан първоначално. Но пет години по-късно заплатите в неговото произвеждане се удвояват и се основават нови централицирани позиции като управител планове. По този метод той преустройва цялата промишленост, тъй като не го е боязън да го направи “.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР