Преосмислянето на наказателната политика ще се случи трудно без достатъчно

...
Преосмислянето на наказателната политика ще се случи трудно без достатъчно
Коментари Харесай

Крум Зарков настоява за създаване на Съвет за криминологични данни

„ Преосмислянето на наказателната политика ще се случи мъчно без задоволително по размер и справедливи криминологични данни “, счита социалистът

„ Преосмислянето на наказателната политика на страната бе посочено като един от целите в област „ правораздаване “ в съдружното съглашение. Каквато и да е смяната в тази политика обаче, би било мъчно тя да се случи без задоволително по размер и справедливи криминологичти данни за положението на престъпността “. Това написа в парламентарен въпрос до министъра на правораздаването депутатът от Българска социалистическа партия Крум Зарков.

Той напомня, че като съответна мярка за ефикасна правосъдна система и заслужено правораздаване, в съглашението е планувано основаването на Съвет за криминологични проучвания към Министерството на правораздаването.

„ Подобни оферти за възобновяване активността на Съвета, който работи в разнообразни интервали сред 1968 и 2015 година от време на време вършат и представители на академичната общественост – пеналисти и криминолози “, споделя още Зарков.

По думите му следва да се има поради и че анализът и структурата на престъпността и провеждането на периодически криминологични проучвания са планувани като част от организационните дейности в поддръжка на наказателната политика, упоменати категорично в утвърдената през май 2020 година от Министерси съвет последна Концепция за наказателна политика 2020-2025 година

„ Какви дейности са подхванати от ръководеното от Вас министерство за основаване на този Съвет към Министерството на правораздаването “, обръща се Зарков към Надежда Йорданова.*Въпросът, на който се чака отговор тази седмица, е наличен на страницата на Народното събрание:
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР