Преносими рентгенови апарати ще бъдат закупени за три от общинските

...
Преносими рентгенови апарати ще бъдат закупени за три от общинските
Коментари Харесай

Три болници в София ще получат мобилни рентгенови апарати

Преносими рентгенови апарати ще бъдат закупени за три от общинските лечебни заведения в София. Става въпрос за Университетската Първа МБАЛ, Четвърта МБАЛ и Първа САГБАЛ " Св. София ". Това е решил Столичният общински съвет по отчет на зам.-кмета по финанси и опазване на здравето Дончо Барбалов.

В многопрофилните лечебни заведения имат незабавна нужда от рентгенова инсталация вид " Кугел " за пациентите в новоразкритите отделения за COVID-19. В Първа АГ болница към този момент има случаи на постъпили родилки с ковид и за тяхното диагностициране и съответно лекуване също е належащо наблюдаване с мобилен рентгенов уред.

Апаратите са подобаващи за незабавни и планови графии при леглото на болния в съответните отделения.

С потреблението на подобен вид инсталация ще се понижи рискът от разпространяване на инфекцията в здравните заведения, защото ще се употребява единствено за пациенти с ковид, а в стационарните рентгенови кабинети ще бъдат обслужвани останалите пациенти на лечебните заведения.

Цената на един " Кугел " варира от 21 840 лева до 27 120 лева с Данък добавена стойност. Финансирането ще се обезпечи целево от дарителската сметка на Столична община, която бе разкрита особено за обезпечаване на дейностите по битката против разпространяването на коронавирусната болест.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР