Пренасят ковчега с тялото на кралица Елизабет II от Бъкингамския

...
Пренасят ковчега с тялото на кралица Елизабет II от Бъкингамския
Коментари Харесай

Пренасят ковчега с тялото на Елизабет II в сградата на парламента

Пренасят ковчега с тялото на кралица Елизабет II от Бъкингамския замък до постройката на Народното събрание , където всички искащи ще могат да се сбогуват с нея.

Ковчегът на кралицата, окичен с кралското знаме и увенчан с императорската държавна корона, беше изнесен на карета с коне от предните врати на лондонската ѝ резиденция. 

По време на погребалната върволица крал Чарлз III и членове на кралското семейство следват катафалката. Членовете на кралското семейство са с униформи като се изключи принц Хари и принц Андрю.



В Уестминстър Хол - най-голямата зала в постройката на Народното събрание, ковчегът ще бъде подложен на подиум, а духовният глава на Англиканската черква, архиепископът на Кентърбъри Джъстин Уелби и ректорът на Уестминстърското абатство Дейвид Хойл ще проведат къса работа в наличието на краля и членовете на кралското семейство.

След това Уестминстър Хол ще бъде отворена за сбогуване с кралицата в продължение на четири дни и половина - от 16:00 ч. (GMT) на 14 септември до 05:30 ч. (GMT) на 19 септември - датата, на която ще се състои погребението на Елизабет Втора.

За финален път залата е употребена по този метод преди двадесет години, когато умира майката на кралицата - Елизабет Боус-Лайън (1900-2002). В продължение на три дни 200 хиляди души пристигнаха да се сбогуват с нея тогава. Преди това в Уестминстър Хол са били положени ковчезите с телата на някогашния министър-председател Уинстън Чърчил (през 1965 г.), на бабата на Елизабет Втора – Мери Тек (1953 г.), на татко ѝ Джордж Шести (1952 г.) и на дядо ѝ Джордж Пети (1936 г.).

Според в. „ Таймс “ до 750 000 души може да желаят да се сбогуват с Елизабет Втора. Британските медии към този момент предизвестяват за 30-часова опашка за влизане в постройката на Народното събрание. Правоприлагащите органи са в нараснала подготвеност. Около 10 000 служители на реда и 1500 бойци вземат участие в огромна полицейска интервенция в Лондон, а въздушното пространство над града е затворено.

 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР