Преминаването на мигранти по южната граница на САЩ се увеличава, достигайки повече от 8000 задържания

...
Преминаването на мигранти по южната граница на Съединените щати се
Коментари Харесай

Преминаването на мигранти по южната граница на Съединените щати се увеличава, достигайки повече от 8000 задържания в понеделник, според служител на Министерството на вътрешната сигурност, натоварвайки федералните ресурси и претоварвайки и без това претъпканите съоръжения.

През май, преди изтичането на ограничението от епохата на Covid, известно като дял 42, митническата и гранична служба на САЩ се сблъскваше с повече от 8000 души дневно и имаше около 25 000 мигранти в ареста, предизвиквайки тревога в администрацията на Байдън.

Но след изтичането на дял 42 броят драстично намаля – с ежедневни гранични арести, които се движат около 3500 – тъй като администрацията наложи последствия срещу тези, които преминаха границата незаконно.

Но пресичания отново се увеличават на фона на продължаващата масова миграция през западното полукълбо.

Последният брой ежедневни срещи рисува мрачна перспектива за есента, тъй като президентът Джо Байдън засилва кампанията си за преизбиране, а републиканците продължават да удрят администрацията заради нейното управление на граничните пунктове.

Мигранти се качват на микробуси на граничен патрул на границата между САЩ и Мексико в Ел Пасо, Тексас, 11 май 2023 г. Мигранти се качват на микробуси на граничен патрул на границата между САЩ и Мексико в Ел Пасо, Тексас, на 11 май 2023 г. Патрик Т. Фалън/AFP/Getty Images/ФАЙЛ

В понеделник граничният патрул залови повече от 8000 мигранти, според служител на DHS, който добави, че много от преминаващите са семейства.

Мигрантските семейства поставят уникален набор от предизвикателства за служителите.

В края на миналата седмица съдебна декларация разкри едно от тези предизвикателства, когато независим съдебен наблюдател установи, че в редки случаи децата са били временно отделени от родителите си, докато се обработват, поради пренаселени места за задържане.

Влошаващите се условия в Латинска Америка, които бяха влошени от пандемията на коронавирус, допринесоха за това хората да искат да мигрират в Съединените щати.

Броят на мигрантите, пресичащи коварния Darién Gap – който свързва Панама и Колумбия и наскоро служи като барометър за движение в региона – счупи рекорд през 2023 г.: Според имиграционните служители в Панама 248 901 души са пресекли джунглата през 2023 г. и от тях около 20% са деца и юноши.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР