Преминаването на Жоао Феликс от Бенфика в Атлетико Мадрид е

...
Преминаването на Жоао Феликс от Бенфика в Атлетико Мадрид е
Коментари Харесай

Атлетико Мадрид обявява топ трансфер до часове

Преминаването на Жоао Феликс от Бенфика в Атлетико Мадрид е неизбежно. В идващите часове договорката сред двата клуба се чака публично да бъде оповестена. По този метод „ дюшекчиите “ ще завоюват наддаването за подписа на надарения футболист с някои от огромните клубове в Европа, измежду които се откроява Манчестър Сити, който също бе подготвен да заплати 120-те милиона евро, колкото коства 19-годишният състезател.

Атлетико Мадрид и Бенфика са постигнали съглашение по отношение на прехвърлянето на португалския вундеркинд, осведоми „ Marca “. Сделката е на стойност 120 милиона евро. Сумата е записана в освобождаващата уговорка на контракта на Феликс с „ лисабонските орли “.

Феликс дебютира за Бенфика през предишния сезон и оказа помощ на клуба да завоюва купата и да доближи до четвъртфиналите в Лига Европа. За 21 мача като титуляр той записа 15 гола и 7 асистенции.

През юни Феликс дебютира и за националния тим на Португалия в полуфинала от Лигата на нациите против Швейцария.

Атлетико ще заплати незабавно откупната уговорка на играча от 120 милиона, като по този начин ще усъвършенства клубния си връх от 72 милиона евро, платени на Монако за полузащитника Тома Лемар преди година.

„ Дюшекчиите “, които финишираха на второ място в Ла Лига през миналата акция, ще разполагат с задоволителни пари за гръмкия трансфер, откакто талисманът на отбора Антоан Гризман съобщи през май, че ще напусне „ Уанда Метрополитано “. Освобождаващата уговорка на френския национал ще падне от 200 на 120 млн. евро на 1 юли, като съгласно испанските медии той към този момент е договорил персоналните си условия с първенеца на Примера Дивисион Барселона.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР