Преминаваме за дълъг период във време на повече контакти, откритост,

...
Преминаваме за дълъг период във време на повече контакти, откритост,
Коментари Харесай

Нова година 2021 година – нов цикъл!

Преминаваме за дълъг интервал във време на повече контакти, неприкритост, човечни връзки. Животът ще стане лек – по-малко гибел, заболявания, повече забавление и креативност.

Щом нещо ново притегли интереса ви, ще се втурвате към него, забравяйки за нещата, от които преди сте се вълнували.

Ще има доста нови хрумвания, изобретения, открития. Дали ще доживеем и времето, когато роботите ще обработват земите и ще събират реколтата… Ще изчезнат парите във формата, която познаваме и ще преминем към цифрова просвета. В същото време индивидът ще направи доста нови открития за космоса и ще има туристически полети до там.

През 2021 година ще върви на тези, които се занимават с компютри, новаторски технологии, реклама, медии, търговия; както и на всички, чиято работа изисква сила, нововъведения, а не следване на рутината. Ще имат триумф тези, чиято работа е обвързвана с някакви секрети, а също писатели и други техни сътрудници създатели - хора със свободни специалности. Сферите, на които може да заложите, са астрология, астрономия, астронавтика, екологични планове, нови енергийни източници, електрически коли, сила на въздуха, електронни връзки.

Възможно е да се възобновят пътуванията, само че ще има много административни ограничавания през тази година.

Главни събития през 2021 година:

От това каква ще е годината ще съдим по звездната карта на първото новолуние, което ще се случи на 13 януари 2021 година, в седем часа .

Много значимо въздействие ще окаже съвпадът на Сатурн с Юпитер, които одеве влязоха в знака Водолей. Едновременно с това те са в кватратура (война) с планетата Уран, която е в знака на парите Телец. Освен това Уран е стационарен, тъкмо преди да обърне посоката си на придвижване от ретроградна в права. Когато са стационарни и се движат най-бавно, планетите са неподходящи като влияние и демонстрират негативните си страни. Сатурн желае всичко да е както досега, да запази и да дава сигурност, а Уран желае промени и трансформации. Ако не сте планинар или астроном – специалностите на Уран - може да започнете да се занимавате с нещо ново – като IT, компютри, инженерство, астрология…. Рязък поврат ще настъпи в придвижването на валутите, изключително на крипто валутата.

Уран символизира разрушаването на откритите показа, превъзмогване на остарелия ред. Заслугата за откриването на Уран принадлежи на Уилиям Хершел Той докладвал за своето изобретение в Кралското общество на астрономите на 26 април 1781 година. Любопитно е, че първооткривателят на Уран не е бил професионален астроном, а музикант, който се занимавал с астрономия като занимание. Това доста подхожда на Уран – планета на ексцентричността и изненадите? От самото начало Уран се изявил като извършител на законите, без да изпитва и минимум почитание към откритата галактическа скица на известните до тогава седем планети. И в цялостно сходство с теорията на синхроничността, появяването на Уран съвпаднала с три големи обществени революции , ориентирани към разрушение на съществуващия ред. Американската и Френската революции вдигнали угнетените против съществуващите престижи. Индустриалната гражданска война отбелязала невъобразим пробив в науката и техниката. Появилите се изобретения, изключително средствата за връзка, изменили до неразбираемост света.

На личностно равнище транзитите на Уран са свързани с измененията, когато нещо ново се стреми да влезе в нашето схващане. Уран ни обръща внимание върху неразучените страни на нашата същина, насочва ни към местата, където сме построили здрава ризница. Уран ни дава да разберем, че старите рамки са тесни и лимитират нашия напредък. Дали желаеме или не, Уран работи като будилник, вдигайки ни от сън в новия ден. Някои хора с подготвеност скачат от леглото и се хвърлят против новите възможности; други се завиват с одеалото и не желаят нищо да знаят за това, което ги чака.

Уран в митологията

В началото бил Хаос, от който се появила Гея или Майката -Земя. Гея родила Уран и въпреки че той бил неин наследник, станал и неин мъж. Гея управлявала Земята, като в това време Уран властвал над звездното небе и в безкрайния Космос. Още отсам може да се заключи, че Уран не е обвързван с материалните неща: той е женен за Земята, само че самичък има отношение към въздуха, към пространството, към региона на мислене, към свободата. Той ръководи в царството на идеалното, и не е обвързван с съответна ежедневна реалност.

Всяка нощ звездното небе було Земята и вследствие на света се появили много странни деца – титани, циклопи и други странни създания. Уран не харесал основаните от него деца. Те му се сторили уродливи. Съвсем не си ги представял такива. Като не желал да ги вижда, той ги скрил още веднъж в утробата на Гея – метафора, отразяваща процеса на изместване в подсъзнанието на това, което ние не считаме за почтено. Повечето хора със мощен Уран в рождената карта стигат до отчаяние, когато се пробват да сравнят своите визии с съответна реалност. Минавайки през случаен дом, Уран провокира възприятие на незадоволство от делата на този дом. В индивида се появява предпочитание да промени хода на събитията, свързани с този дом, да премине на различен коловоз и ние се хващаме за всичко, което ни дава обещание различен, нов живот.

Майката Земя, била гневна и ядосана, когато Уран прибирал нейните деца назад в утробата, по тази причина направила сърп от стомана и научила един от своите синове да кастрира татко си. Това бил Кронос (както го наричали гърците) или Сатурн (така го наричали римляните). Когато една нощ Уран се спуснал да легне върху Гея, Кронус му отрязал фалоса и го изхвърлил в морето. Кастрирането на Уран от Кронус значи астрологически, че Сатурн лишава Уран от креативен подтик. Този сюжет е метафора на най-важния спор в човешката душeвност: Сатурновият блян да се резервира и да се поддържа съществуващия порядък на нещата противостои на подтика на Уран към промени и многообразие. Една част от нас се пробва да резервира статуквото, а друга се стреми към напредък и развиване. Сатурн строи, охранява и избира всичко, което е тествано от времето; Уран желае да унищожи всичко остаряло и да даде път на това, което към момента е в бъдещето.

Тази година човечеството изживява тъкмо подобен конфликт сред двете планети Уран и Сатурн.

Сблъсъкът Сатурн-Уран

В психически проект Сатурн кастрира Уран всякога, когато силите на задържане пречат на интензивността в нова, непозната посока. Ние можем да блокираме Уран по ред аргументи. Това може да бъде възприятието за дълг, отговорността пред някой или нещо; това може да бъде нужда от сигурност и боязън от незнайното.

Последиците от кастрацията на Уран от Кронос ясно са разказани в мита. Кръвта от отрязания фалос паднала на Земята и породила раждането на фуриите, чиито имена са: яд злоба, възмездие, некадърност за приемане на амнистия, полуда. Ако подтискаме импулса на Уран към промени, вътре в нас оживяват фуриите. Външно ние можем да останем спокойни, само че вътре в нас кипи неодобрение към тези, които ни се коства, че ни пречат да вървим напред, да се развиваме, да достигнем върхове. И ние, дали си даваме сметка или не за това, сме цялостни с неодобрение от самите нас. Уран изисква от нас да вършим някакви дейности, само че щом стоим на едно място, силата, която би отишла за осъществяване на тези действия, нямайки излаз, стартира да ни нападна, предизвиквайки болест. Или тя може краткотрайно да се притаи надълбоко във вътрешността, а в един прелестен ден да се втурне на открито неконтролируемо, помитайки всичко по пътя си. Или ние губим толкоз сили да задържим Уран, че не ни стига сила за всичко останало в живота. Ето за какво не е чудно, че ставаме раздразнителни, апатични и изтощени. Това се демонстрира най-често към четиридесет и втората ни година от живота, когато Уран застава в съпротива на рожденото си състояние. Транзитите на Уран не се свързват с умората, слабостта и депресията; само че в случай че такова положение съпровожда урановите преноси, това значи, че силата на Уран е блокирана.

Сега да си представим, че сме решили да се подчиним на нашия уранов подтик и да разрушим нормалните структури в името на нещо ново. В този случай тръгваме против Сатурн. Ако фактически действаме в духа на Уран и нарушаваме статуквото, фуриите се нахвърлят върху нас. Те ще са в облика на тези, които са застрашени от нашите революционни дейности. Ние сме подхванали всичко, с цел да осъществяваме урановите качества и фуриите нямат сила вътре в нас, само че в този момент те идват извън. В случай, че някой от членовете на фамилията стартира да се държи по метод, който основава опасност за стабилността на фамилията, върху подобен човек се спускат всичките фурии. Същото важи и за службата, връзките в работните колективи. Човек може да се окаже сред два огъня – от една страна урановите импулси от вътрешната страна, от друга – фуриите на близките.

Фуриите намират хранителна почва освен в персоналния живот, само че и в държавните институции, където те оживяват от различията, раздиращи държавното управление.

Тази година човечеството изживява тъкмо подобен конфликт сред двете планети Уран и Сатурн. Те са в площ. Старото, статуквото, сигурното ще се наложи да отстъпи място на новото, прогресивното, на растежа. Човекът ще изиска независимост, и ще се наложи властта към този момент да е на хората, те да ръководят своите избраници. Вече ще е нужно да се зачита човешкият капитал, освен материалните неща.

Уран в знака на материалната сигурност Телец ще раздруса ценностната система на хората, на човешката раса и към този момент ще стартират да се ценят свободата, независимостта, духовното начало. Материалното, плътското, корупцията са нещата, с които индивидът ще пожелае да се оправи. Хората ще потърсят сметка на своите управници за злоупотребите, лъжите и тиранията.

Това ще стане и поради това, че Нептун е в точна площ –конфликт - с лунните възли - кармичните задания. Това ще провокира откриване на секрети, неистини. Неща, които са крити от хората, ще излязат нескрито. Още повече, че на тази дата Меркурий също е в квадрат (конфликт) с Марс и Уран и ненадейно, ненадейно ще се появи нова информация. Тази информация ще визира огромни групи от хора, в случай че не и цялото човечество. Човекът ще потърси сметка за заблудите. Още при започване на годината ще има протести, въстания…. Медиите ще имат късмет да постъпят доблестно и почтено да отразяват събитията в света. Човекът ще потърси способи за духовно развиване и прогрес. Тази година може да се появят нови религиозни и духовни водачи. Човекът ще извади от подсъзнанието си скрити неща, с които ще се наложи да се оправи, чрез учене, четене, нова информация, духовни практики, медитации, психоанализи.

Меркурий във Водолей (от 9 януари) ще донесе напредък, изключително във връзка с техниката, нови открития. В началото на минаването му във Водолей доларът ще се вдигне.

Хората ще са подложени на стрес поради финансовата рецесия, чийто пик занапред следва. Може да се подвигат на въстания и революции, тъй като Марс (планетата на войната) е върху Уран в знака на парите и материалната сигурност Телец и те двамата са във война с Меркурий, Сатурн и Юпитер във Водолей. По целия свят ще има брожения, недоволства, конфликти.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР