Премиерката на Нова Зеландия Джасинда Ардърн отлага сватбата си поради

...
Премиерката на Нова Зеландия Джасинда Ардърн отлага сватбата си поради
Коментари Харесай

Новозеландската премиерка отложи сватбата си заради мерките, наложени от правителството й

Премиерката на Нова Зеландия Джасинда Ардърн отсрочва сватбата си заради засилените ограничавания, наложени от нейното държавно управление поради разпространяването на разновидността Омикрон, съобщи Франс прес.

" Сватбата ми няма да се състои ", удостовери тя, откакто разгласи рестриктивните мерки, включващи възбрана за събиране на повече от 100 души, изцяло имунизирани, на каквито и да било събития.

" Току-що се причислих към доста други новозеландци ", сблъскали се с аналогични усложнения поради пандемията, акцентира тя, като изрази съчувствието си към всички в сходна обстановка.

Ардърн и дългогодишният й другар Кларк Гейфорд не са разгласявали съответна дата за дълго чаканото встъпване в брак, само че се очакваше то да се състои през идните седмици.

Нова Зеландия вкара правила за носене на маски и ограничи събиранията от среднощ през днешния ден, откакто огнище от 9 случая на разновидността Омикрон сподели, че вирусът се е популяризирал от Северния на Южния остров, съобщи Ройтерс.

Премиерката на Нова Зеландия Джасинда Ардърн съобщи, че вирусът е минал от Окланд на Южния остров. Семейство, пътувало със аероплан от Северния остров, е участвало на женитба на Южния, дружно със 100 души. Семейството и член на екипажа на полета са дали позитивни проби.

В резултат страната минава към " алената " зона на ограниченията за ограничение на разпространяването на COVID-19, като стяга разпоредбите за носене на маски и съблюдаване на обществена отдалеченост. Ресторанти, кафенета, пъбове и питейни заведения ще могат да обслужват не повече от 100 клиенти на закрито.

Децата от четвърти клас нагоре ще носят маски в учебните заведения след началото на образователната година, добави Ардърн
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР