Премиерите на България и Сърбия ще поддържат пряк контакт по

...
Премиерите на България и Сърбия ще поддържат пряк контакт по
Коментари Харесай

Петков и Бърнабич с пряк контакт за българското малцинство в Сърбия

Премиерите на България и Сърбия ще поддържат директен контакт по проблемите на българското малцинство в западната ни съседка, заяви министър-председателят Кирил Петков след диалог с Ана Бърнабич:

" Тя сподели - в случай че има някакви проблеми с българското малцинство в Сърбия, апелирам те, непосредствено ми се обади. Това ще бъде тъкмо подходотът, посредством който ние ще можем да напреднем. Ако има някакви въпроси, аз ще се срещна с българите в Сърбия да обсъдим и доста блатодаря за този пряк контакт, с цел да може да сме сигурни, че даже и най-малкият проблем ще бъде изчистен ", съобщи Петков.

При визитата си в Белград Петков увери домакините си в българската поддръжка за евроинтеграцията на Сърбия.

Мисля, че тази енергийна рецесия няма да завърши скоро и цените в никакъв случай няма да се върнат на предходните равнища. Трябва да мислимз какво да създадем, с цел да имаме непоклатимост и конкурентна стопанска система ", сподели сръбската министър-председателка.

Бърнабич изрази подготвеност за съдействие и вложения при вероятно разширение на нуклеарните енергийни мощности в България в подтекста на актуалната рецесия с цената на тока:

 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР