Премиерите на България и Чехия - Бойко Борисов и Андрей

...
Премиерите на България и Чехия - Бойко Борисов и Андрей
Коментари Харесай

Борисов и Бабиш: Трябва да бъде променен Дъблинският регламент, който урежда даването на убежище на нелегални имигранти

Премиерите на България и Чехия - Бойко Борисов и Андрей Бабиш , считат, че би трябвало да бъде изменен Дъблинският правилник, който урежда даването на леговище на незаконни имигранти. Това стана ясно след срещата на двамата министър председатели в София. Няма несъгласия и по вижданията за бъдещата кохезионна политика в Евросъюза.

Чешката република изрично желае смяна на Дъблинския правилник и поддържа влизането на България в Шенген, сподели министър председателят Андрей Бабиш.Квотите, които за жалост са неефективни и разделят Европа, ние би трябвало да имаме общо мнение за решаването на проблемите с миграцията. Те би трябвало да се вземат решение отвън Европа.а Борисов очерта вероятният компромис, по който ще работи България в границите на ротационното си европредседателство.Дъблинското съглашение не работи по този начин, както желаеме и освен разделя, безусловно цепи Европа, а компромисът е да се затворят границите, да се влиза единствено през контролно пропускателните пунктове, да се изградят центрове за сигурност там, където няма - в Либия, в Турция. Аз смятам, че и сътрудниците от Вишеградската четворка не биха погледнали със неприятно око, да се грижим за дамите, за децата, само че в центрове за сигурност отвън Европейски Съюз.
По тематиката Брекзит българският министър председател изясни, че съдействието с Англия в областта на сигурността е основно и би трябвало да се резервира.Координираните дейности сред специфичните служби и в областта на битката с тероризма, пранета на пари, миграцията и всичко останало, ние би трябвало да продължим с Англия на 100 % да имаме нужният продан.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР