Премиерътсе срещна днес с министъра на отбраната на САЩ Лойд

...
Премиерътсе срещна днес с министъра на отбраната на САЩ Лойд
Коментари Харесай

Премиерът Петков след срещата с Остин: Не сме говорили за военна подкрепа за Украйна

Премиерътсе срещна през днешния ден с министъра на защитата на Съединени американски щати Лойд Дж. Остин. В рамките на диалога, който се състоя в Министерския съвет, Петков и Остин разискаха тематики от интерес и за двете страни.

Искам да благодаря на секретарят по защитата на Съединени американски щати, че оказа поддръжка на България. В тази комплицирана обстановка никой не може да се пази самичък. Ние сме НАТО, съобщи министър председателят.

Българското общество може да е умерено, тъй като усилваме своите отбрани дружно, сподели още Петков, съобщи Novini.bg.

"Не сме говорили за военна поддръжка в Украйна по никакъв метод и всички подправени вести, които бяха казвани до неотдавна мога да кажа, че това не е реалност. Работим дружно за поддръжка на източния байрак, само че нищо друго не е дискутирано ", отсече министър-председателят.

Само когато всички съдружници от НАТО и от Европа приказваме в един глас - нашата сигурност е нараснала, сподели.

Съединени американски щати се съгласиха да дават бойна група. Ние ще предложим нейния пълководец да е българин, посочи министър председателят и добави, че ще работят дружно в една стъпка - Америка е НАТО, България е НАТО.

Другите тематики, които разискаха Петков и Лойд - военна подвижност и битката с корупцията.

Петков съобщи, че България ще продължи да прави всичко належащо, с цел да подкрепи украинските бежанци.

"Говорим единствено за филантропична помощ, за отворени порти към украинските бежанци, за укрепване на Източния фланг, само че военна помощ можем да окажем единствено, в случай че тя мине през Народното събрание ", сподели министър председателят.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР