Премиерата на Претендентите - новият филм на Лука Гуаданино с

...
Премиерата на Претендентите - новият филм на Лука Гуаданино с
Коментари Харесай

10 от най-добрите филма с истории за любовен триъгълник

Премиерата на " Претендентите " - новият филм на Лука Гуаданино с присъединяване на Зендая, Джош О`Конър и Майк Файст бе предишният петък, 26 април. Провокативната история за три тенис звезди е нещо доста повече от спортна драма, наситена със полово напрежение. Представя ни любовния триъгълник (тази по този начин харесвана от киното сантиментална конфигурация) по един нов метод, който съумява хем да погъделичка закачливо, хем да развълнува дълбоко.
 Какво да чакаме от
Какво да чакаме от " Претендентите " на Лука Гуаданино със Зендая

Тенис, секс и любовен триъгълник

В " Претендентите " любовният триъгълник е комплициран - нищо не е единствено черно или бяло. Но тази максима важи напълно за най-хубавите кино любовни триъгълници. Класиката " Титаник " ни показва една такава история, въпреки и там да няма съвсем никакво съмнение в това, че героинята на Кейт Уинслет е хлътнала съществено по героя на Леонардо ди Каприо вместо по този на Били Зейн. Това може да се каже и за още една и даже по-стара класика - " Отнесени от вихъра ". Освен тези две заглавия, ето 10 от най-хубавите филми с истории за любовен триъгълник, подбрани от Variety.

" Бул Дърам " (1988 г.)

Режисираната от Рон Шелтън бейзболна драма ни напомня очарованието и гения на младите Престън Стърджис, Сюзън Сарандън и Кевин Костнър в основните функции.

" Изневяра " (2002 г.)

Не ни се има вяра някоя жена и да си е помислила да изневери на Ричард Гиър, само че тъкмо това се случва с героя му в " Изневяра ". В ролята на неговата погрешна брачна половинка е Даян Лейн, която се отдава на спекулация с героя на Оливие Мартинес.

" Казабланка " (1942 г.)

Хъмфри Богарт и Ингрид Бергман са един от най-популярните и харесвани тандеми в киното. В " Казабланка " те играят някогашна двойка, която постоянно ще " има своя Париж ". Настоящият брачен партньор на героинята на Ингрид Бергман (в ролята е Пол Хенрейд) обаче е войник от съпротивата през Втората международна война и се нуждае от нея, тъй като тя е това, което " го кара да продължи ".

She`s Gotta Have It (1986 г.)

Филмът на Спайк Лий даже може да се дефинира като четириъгълник. Разбира се, любовната драма е налице - художничката Нола Дарлинг (Трейси Камила Джонс) жонглира с цели трима ухажори. Дали обаче ще избере един от тях или ще откликне на импулса си да бъде свободна?

" Филаделфийската история " (1940 г.)

Джордж Кюкор основава една изтънчена сантиментална комедия, в която съперничеството държи в напрежение. Героинята на Катрин Хепбърн е разведена световна дама, която е напът да се омъжи наново. Най-интересното е, че нейният избраник даже не е измежду ухажорите, които имат значение в историята. Важните са героите на Кари Грант в ролята на нейния някогашен брачен партньор, както и на Джеймс Стюарт като светския публицист, който би трябвало да отрази сватбата.

The Mother and the Whore (1973 г.)

Дръзка френска история - същински епос, който режисьорът Жан Юсташ разпростира в цели три часа и 40 минути. В функциите на тримата " бохеми от кафенето " са Бернадет Лафон, Жан-Пиер Льо и Франсоа Лебрен. Всичко, за което те копнеят, е независимост...

" Хапки от действителността " (1994 г.)

Тук в центъра на любовния триъгълник е героинята на Уинона Райдър, която е обещаващ млад режисьор. Изборът ѝ сред музикалния шеф (Бен Стилър) от една страна и безделника (Итън Хоук) от друга, наподобява явен... Докато обаче към този момент не ѝ се коства толкоз явен.

Sunday Bloody Sunday (1971 г.)

За този филм на Джон Шлезинджър се твърди, че е изпреварил времето си. В него Мъри Хед изиграва бисексуален ваятел, който се е забъркал в две афери по едно и също време. Едната е с нежна и деликатна HR-ка (Гленда Джаксън) и еврейски доктор (Питър Финч). Любовният им триъгълник обаче не е кино статуя. Всъщност е много по-сложен - като живота.

" Сватбата на най-хубавия ми другар " (1997 г.)

След като осъзнава, че е влюбена в най-хубавия си другар (Дърмът Малроуни), героинята на Джулия Робъртс взема решение да саботира сватбата му. В ролята на булката е нежната Камерън Диас. Саморазрушителните действия на героинята на Джулия Робъртс обаче хвърлят фена в съмнение дали желае или пък в действителност не - сватбата в действителност да бъде провалена.

The Apartment (1960 г.)

Джак Лемън влиза в ролята на осигурителен служител, който дава чартърен жилището си на своите изпълнителни надзорници, с цел да го употребяват за прелюбодеянията си. Когато обаче героят на Лемън стартира да ухажва героинята на Шърли Маклейн, схваща, че тя в действителност има връзка с шефа му (Фред Макмъри). Така любовният им триъгълник се трансформира в гръмоотвод, канализиращ любовта, властта, корпоративната дехуманизация и възхода на дамите.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР