Премиерата на книгата на проф. Иван Станков - "Късна смърт",

...
Премиерата на книгата на проф. Иван Станков - "Късна смърт",
Коментари Харесай

Проф. Иван Станков представя днес новата си книга в Русе

Премиерата на книгата на проф. Иван Станков - "Късна гибел ", ще се състои на 10 юни (петък), от 18:00 часа в Регионалната библиотека "Любен Каравелов " в Русе

Проф. Иван Станков споделя, че основните герои в "Късна гибел " са двама мъже и жена. Те са несъединени самотни върхове на любовен триъгълник. Живеят отвратително дълго, до наши дни. Иначе са връстници на новата българска страна.

"Провират се през войни, протести, преврати. Но историята е единствено украса. Както множеството книги на света и тази споделя за обич и за гибел. Героите би трябвало да устоят и на двете. И в живота, и в книгата ранната гибел е отблъскваща. Късната - привлекателна. Но чунким някой в миналото си е отивал в точния момент? ", споделя писателят.

Проф. Иван Станков е преводач и учител по българска литература във Великотърновския университет. Автор е на монографични проучвания върху творчеството на Асен Разцветников, Йордан Йовков, Димитър Талев, Васил Попов, Борис Христов. Превежда от румънски книгите на Мирча Картареску, Дан Лунгу.

Станков е създател на трилогията с разкази "Спомени за вода. Dm " (2014), "Улици и кораби. Gm " (2017) и "Имена под снега. А7 " (2019), както и на книгата "Вечерна женитба "(2020).

Той е притежател на националната литературна премия "Елиас Канети ", на литературните награди на "Портал Култура ", "Стоян Михайловски " и "Хеликон ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР