Премиерът в оставка Николай Денков заяви, че ПП-ДБ нямат място

...
Премиерът в оставка Николай Денков заяви, че ПП-ДБ нямат място
Коментари Харесай

Денков: Пеевски е най-голямото зло, което се случва в България

Премиерът в оставка Николай Денков съобщи, че ПП-ДБ нямат място в служебния кабинет. " Ние си научихме урока още от 48-ото Народно събрание, когато видяхме, че в случай че няма ясна стратегия какво би трябвало да се свърши, въобще няма място за договаряния. Правителството падна, тъй като нямаше подготвеност да се подпише съглашение за това по какъв начин да се взимат решения ", настоя той и уточни, че с Мария Габриел няма проблем с връзката.Според него България в този момент отива на следващите предварителни избори поради Делян Пеевски.

" Няма никакъв късмет ПП-ДБ да направи държавно управление с Движение за права и свободи във водеща настройка. Пеевски сега е най-голямото зло, което се случва в България, тъй като точно той стартира да командва процесите. Той стартира да командва ГЕРБ, в действителност той искаше избори, и ние отиваме на избори поради него. Осъзнаваме чудесно, че казусът на България сега е Пеевски ", безапелационен бе Денков.

" Ротацията се провали, тъй като някой искаше избори – дали Пеевски, дали Борисов, за мен няма значение, само че това не бяхме ние ", настоя примиерът в оставка.

Николай Денков чака идната седмица да има към този момент длъжностен кабинет, показан от Димитър Главчев. 

Той дефинира като противоконституционно решението за прекъсване харчовете на държавното управление в оставка до назначение на служебния кабинет.

" Това е образец за опит да се изземат пълномощия на Министерски съвет, тъй като от Народно събрание виждат, че си вършим работата. Ръстът на заплатите в администрацията понижава неравенствата и беше заложено в бюджета ", безапелационен е Денков.

Що се отнася до опазването на здравето, той съобщи, че са свършили много неща като безплатните медикаменти за сърдечно-съдови болести, повишен бил доста и бюджетът на НЗОК, както и за доболничната помощ.

Много е необичайно задържането на шефката на Митниците Петя Банкова, разяснява министър председателят в оставка Николай Денков. Той удостовери, че откогато тя е шеф на Агенцията са хванати рекордни количества опиати. Денков удостовери, че ДАНС не го е уведомила за акцията и съгласно него Агенцията прикрива канали за опиати.

" Нямам информация от ДАНС, изискал съм публична информация. До момента няма. Вижте, от много време въртят се клюки, може да ги видите в медиите, че ДАНС прикрива канали за опиати. Госпожа Банкова е била чиновник в ДАНС. Няма да се учудя, в случай че има информация, която ставайки началник на митниците, в действителност да употребява. Сега, аз не мога да ги потвърдя, само че тъкмо това би трябвало да е работата на службите ", сподели министър председателят в оставка.

Ако има доказателства против Петя Банкова, ще има последици против нея, сподели министър председателят в оставка

Той уточни, че не познава персонално директорката на Агенция " Митници ", само че знае за нея от партньорски служби, че е с безупречна известност.

За подадената оставка от основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев, министър председателят Денков разяснява, че той му е споделял, че от няколко месеца е под напън от страна министър Калин Стоянов да напусне.

" Г-н Живко Коцев от много време е под сериозен напън от страна на министъра. И в действителност, най-малко от месец-два ми споделя, че има съмнения дали може да остане, тъй като не съумява да си прави добре работата, напън да напусне, тъй като не можели да работят дружно. Когато в една институция не могат да работят хората като екип, фактически става доста мъчно ", съобщи Денков. 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР