Премиерът в оставка Кирил Петков дойде в НС, където депутатите

...
Премиерът в оставка Кирил Петков дойде в НС, където депутатите
Коментари Харесай

Кирил Петков дойде в парламента, за да бъде изслушан за изгонването на 70 руски дипломати

Премиерът в оставка Кирил Петков пристигна в Народно събрание, където депутатите гласоподаваха да бъде изслушан на закрито съвещание по проблема с изгонването на 70 съветски дипломати от България. Петков разяснява пред публицисти тематиката.

" Има междуведомствен отчет от Министерство на външните работи и има решение на Съвета по сигурност, в който участваха министърът на вътрешните работи, на защитата, министърът на външните работи, заместник-министърът на финансите, министърът на електронното ръководство, началникът на защитата, основният секретар на Министерство на вътрешните работи, ръководителят на ДАНС, ръководителят на Държавна организация " Разузнаване ", шеф на работа " Военно разузнаване ", началникът на НСО, секретарят на Съвета по сигурност и представител на президентската институция от 9 юни 2022 година ", изясни Петков.

По думите му решението не е персонално негово, а е въз основата на 3 отчета от ДАН, съвещанието на Съвета по сигурност, както и това, че Министерство на външните работи дава отговор за това. Беше недоумение по какъв начин това се е случило, само че тези отчети датират от май, юни, имаме обособени информации от март, добави Кирил Петков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР