Премиерът си има свой външен министър – Весела Чернева. Петков

...
Премиерът си има свой външен министър – Весела Чернева. Петков
Коментари Харесай

Извънредно! Слави Трифонов разтури коалицията, изтегля всички министри на ИТН

Премиерът си има собствен външен министър – Весела Чернева. Петков е заречен на разнообразни водачи, че ще вдигне ветото на Северна Македония и това ще се случи. Това съобщи в изключително послание водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов, предава БЛИЦ.

По думите му, по този метод Кирил Петков жестоко, безпардонно и едностранно нарушава подписаното съдружно съглашение.

„Македония е значима част от нашата история. Никой няма право да взима едностранни решения срещу волята на българския народ. Това се назовава национално предателство“, отсече Трифонов.

„По отношение на бюджета – откогато Асен Василев е финансов министър, в страната летят едни милиарди….Това ме ужасява. Всеки лев е значим. Никой няма право да опитва с нашите пари. Никой не знае защо се изхарчи най-голямата сума в историята на България 9 млрд за 9 дни през декември 2021 година 4 млрд се изхарчиха от енергетиката.

1,2 млрд се взеха, с цел да се купи зърно, само че зърно няма. Повечето така наречен ограничения, планувани за актуализацията на бюджета, ще усилят инфлацията и ще обезценят и дребното пари на жителите.

Освен захвърлянето на българските ползи, министрите на Политическа партия водят всички нас и към фалит“, акцентира Трифонов.

„Депутатите от Има Такъв Народ ще поддържат актуализацията на бюджета в частта обществени ограничения и пенсиите, само че няма да поддържат останалата част, тъй като е нездравословна и води към съсипия.

Доброволно излизам от ръководството. Ако задачата беше облаги, щях да заставам ухилен и ояден в тази коалиция. За разлика от Политическа партия, аз не съм подобен. От през днешния ден издърпвам министрите на Има Такъв Народ от кабинета и поставям завършек на обединението и на тази агония“, отсече в умозаключение той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР