Премиерът Риши Сунак пристигна в Израел, където се очаква да

...
Премиерът Риши Сунак пристигна в Израел, където се очаква да
Коментари Харесай

Риши Сунак пристигна в Израел, докато световните лидери търсят деескалация

Премиерът Риши Сунак дойде в Израел, където се чака да упорства за доставка на филантропична помощ в Газа допустимо най-скоро.

Посещението му идва незабавно по-късно на президента Байдън, защото международните водачи ускоряват напъните си за попречване на разпространяването на спора с Хамас в по-широкия район.

Г-н Сунак би трябвало да се срещне с израелския министър председател Бенямин Нетаняху в четвъртък, преди да посети други районни столици.

Той ще сервира своите съболезнования за цивилните, убити до момента по време на войната.

" Всяка цивилна гибел е покруса ", сподели министър председателят преди пътуването. „ И прекалено много животи бяха изгубени след ужасяващия терористичен акт на Хамас. “

По-рано тази седмица имаше известия, че господин Сунак възнамерява първото си пътешестване до Израел, само че нямаше да удостовери ангажиментите си за пътешестване до сряда вечерта.

Междувременно външният министър Джеймс Клевърли ще се срещне с водачи в Египет, Турция и Катар през идващите дни, за потърсете поддръжка за спокойно решение в Израел и Газа.

Външният министър ще упорства за съглашение за филантропичен достъп до Газа и освобождението на английски заложници, държани от Хамас.

Длъжностни лица също показаха, че министърът на защитата Грант Шапс се е срещнал с американския си сътрудник Лойд Остин във Вашингтон, " с цел да координират " техния метод.

Ще има решителност в държавното управление да употребява всички дипломатически лостове, които могат, допустимо най-бързо, преди необятно предстоящата сухопътна атака на Израел в Газа.

Пътуванията на висши английски министри следват визитата на президента на Съединени американски щати Джо Байдън в Израел, което беше помрачено от смъртоносна детонация в болница в град Газа във вторник.

Г-н Байдън сподели, че детонацията наподобява е била породена от несполучлива ракета, изстреляна от палестински екстремисти, подкрепяйки описа на Израел за случая.

Но палестински чиновници споделиха, че израелски въздушен удар е блъснал болничното заведение.

Във въпросите на министър-председателя в сряда господин Сунак сподели, че английските разследващи служби работят, с цел да открият кой стои зад детонацията, казвайки на депутатите да не „ бързат с присъдите “.

В по-късно изказване господин Сунак сподели: „ Атаката против болница Ал-Ахли би трябвало да бъде повратен миг за водачите в района и по света да се съберат, с цел да избегнат по-нататъшна рискова ескалация на спора.

" Ще подсигурявам, че Обединеното кралство е в челните редици на това изпитание. "

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР