Премиерът Николай Денков заяви, че ще заведе дело заради изказванията,

...
Премиерът Николай Денков заяви, че ще заведе дело заради изказванията,
Коментари Харесай

Премиерът Николай Денков завежда дело за твърденията за хранилката на Лукойл

Премиерът Николай Денков съобщи, че ще заведе дело поради изявленията, че доста от ръководещите са " на хранилка " от " Лукойл ".

Във вторник съобщи, че " хранилката на " Лукойл " се оказа по-голяма, в сравнение с предполагахме. Оказа се, че на тази хранилка има ръководители на парламентарни групи, членове на кабинета и министри ". С тези обвинявания той контраатакува ръководителите на Политическа партия и Демократична България в Народното събрание Атанас Атанасов и Кирил Петков.

По Нова телевизия той цитира и " слух от жълтите павета " и попита " Защо Николай Денков и Асен Василев се борят със зъби и нокти за „ Лукойл ”, който печели 3 милиарда $ от дерогацията на година, а изгодата за българския консуматор е кръгла нула? Чувам, че е поради едни 5 млн. евро на месец. По жълтите павета се носи подобен слух ", сподели депутатът от ГЕРБ.

Напрежението по тематиката " Лукойл " се усили начително през седмицата, откакто ГЕРБ и Движение за права и свободи в началото желаеха дерогацията, която разрешава на рафинерията в Бургас да работи с съветски петрол да отпадне незабавно, а не през октомври 2024 година

След диалозите по тематиката в Народното събрание, депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски разгласи, че с ГЕРБ се отхвърлят от концепцията за анулация на дерогацията, само че при изискване, че " Лукойл - Нефтохим " заплати 500 милиона лв. налози.

Премиерът още веднъж изясни, за какво е рисковано да се анулира скоростно дерогацията за преработката на съветската суровина:

" Създават два риска - единият е внезапно преустановяване на дерогацията. Това значи, че рафинерията ще остане без петрол, защото няма по какъв начин в границите на 7 дни - 10 дни, да се обезпечи неруски петрол, който е нужен за работата на рафинерията. И най-вероятно ще се покачат цените. " Лукойл " може да употребява всевъзможни такива закани в действителност, с цел да сътвори проблеми на България ", съобщи Денков.

И добави, че към този момент е решил и ще заведе дело за клюка за " приказките за хранилки " на управляваващите.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР