Премиерът Николай Денков заяви, че концесията на пристанище Росенец“ вече

...
Премиерът Николай Денков заяви, че концесията на пристанище Росенец“ вече
Коментари Харесай

Радев: Токът няма да поскъпне с 35% от септември

Премиерът Николай Денков съобщи, че концесията на пристанище „ Росенец “ към този момент може да бъде прекъсната, а в контракта са разказани дейностите, които се подхващат при такава стъпка, съобщи.

За предлагането на Политическа партия Демократична България, ГЕРБ Съюз на демократичните сили и на Движение за права и свободи да се приключи двегодишна дерогацията за " Лукойл ", нейната рафинерия в Бургас да работи с съветски нефт, министър председателят сподели, че няма дефинитивно решение на Народното събрание. Междувременно към този момент се проучват икономическите опасности от сходна стъпка: 

" Включително водим диалози и с управлението на рафинерията. За нас е значимо тя да работи без спиране, с цел да може да обезпечи нужните горива в България и в района, освен това на цени, които са подобаващи за популацията ", разясни Денков.

Цената на тока за бита няма да нарастне с 35 % от идващият месец. Така министърът на енергетиката Румен Радев отговори на питането по какъв начин ще се отрази излизането на битовите клиенти на свободния пазар на електрическа енергия. Стъпката е планувана за 2026 година, а преди този момент ще има предпазен механизъм за енергийно бедните семейства, сподели министър Радев.

" И това ще бъде есента. Ще бъде препоръчан и механизъм, под формата на план за разпоредба, по който да става този тип компенсиране. Трябва да насочим доста фокусирано помощите към тези, които имат потребност, и това да не става с непосредствено придвижване просто напред-назад на финансови средства. Има модели и способи за това ", разясни Радев.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР