Премиерът Николай Денков свиква съвещание с представители на МВР и

...
Премиерът Николай Денков свиква съвещание с представители на МВР и
Коментари Харесай

Денков събира представители на МВР и службите за сигурност

Премиерът Николай Денков привиква заседание с представители на Министерство на вътрешните работи и службите за сигурност. Поводът са тежките престъпни закононарушения в страната. 

След показния разстрел на Алексей Петров в сряда, съпредседателя на Демократична България Атанас Атанасов настоя да се свика Съвета само че сигурността към държавното управление, с цел да се пресекат опитите за политическа дестабилизация от страна на “руската агентура ” у нас.

На фона на желаното от Атанасов заседание на Съвета по сигурността, Денков привиква заседание - доста по-тесен формат, който изключва присъединяване на част от министрите в държавното управление, които по устав са членове на Съвета по сигурност, в който взе участие и представител на президентската институция. 

Атанас Атанасов счита, че след убийството на някогашната барета Алексей Петров главната задача на специфичните служби у нас би трябвало да е  да се слагат под засилен контрол криминалния контингент, обвързван с съветската проведена престъпност и да се предотврати по-нататъшна ескалация на напрежението. 

Съветът, съгласно него, би трябвало да набележи съответни задания за ограничение на рисковете и заканите пред националната сигурност. 

На този декор Денков свиква единствено шефовете на специфичните служби и управлението на Министерство на вътрешните работи. Представители на прокуратурата не е известно да са поканени.

Съвещанието е и на фона на всеобщата промяна на полицейски шефове на районните ръководства в страната, които прави вътрешният министъра Калин Стоянов след негова преценка, за недобре свършена работа и с обяснението, че няма политическа чистка.

Сред тежките криминални престъпления за двата месеца от встъпването на държавното управление са случаите на принуждение над дами, най– скандалният - с Дебора от Стара Загора, убийството на Димитър Малинов от Цалапица, последва двойното ликвидиране в Лозен, след него и друго грубо ликвидиране в София, при което трупът на жертвата бе разчленен, а от сряда към статистиката се добави и разстрела на Алексей Петров.  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР