Премиерът Николай Денков с коментар по разразилия се днес скандал

...
Премиерът Николай Денков с коментар по разразилия се днес скандал
Коментари Харесай

Денков отговори на Радев: Да се разследва и изсветли всичко, което е неизяснено! Искам всичко да излезе наяве

Премиерът Николай Денков с коментар по разразилия се през днешния ден скандал към така наречен дело „ Кешгейт ”. Министър-председателят акцентира, че още от първите дни, в които от ПП-ДБ са влезнали в политиката, дружно са се застъпили за това, че всички сигнали за нарушавания би трябвало да бъдат проверявани и там, където има злоупотреби, следствията да приключват със съответните присъди.
„ От тази позиция аз персонално и моите сътрудници постоянно сме подкрепяли всеки един апел сходни подозрения да бъдат разчиствани ”, уточни Денков. Според него по тази тематика би трябвало да се изсветли всичко, което до този миг остава неизяснено.
„ По отношение на мненията на президента ще напомня, че преди няколко месеца споделих, че в службите виждам сляпо леке във връзка с корупцията и тогава получих поддръжка само от ПП-ДБ. Надявам се в този момент всички други да поддържат опцията дейно и в относително къси периоди и с ясни резултати да бъдат извършени нужните изследвания и всичко да излезе нескрито ”, добави министър председателят, представен от Нова.
Припомняме, че по-рано ръководителят на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски изпрати писмо до основния прокурор, основния секретар на Министерство на вътрешните работи и шефовете на ДАНС и Комисията за противопоставяне на корупцията. В него той съобщи, че прокуратурата и службите не подхващат или не оповестяват данните за инспекции и каузи по случаи с висока социална сензитивност, свързани с президентската администрация.
На обвиняването от Пеевски, Румен Радев отговори по следния метод: „ Призовавам способените органи да извадят всички сигнали, преписки и каузи за БТК, „ Булгартабак ”, КТБ, ББР, язовири, магистрати, „ Митници ”, „ Дунарит ”, отравянето на Гебрев, офшорки, сложени лица – притежатели на парцели, хотели. Останаха ужасно доста въпроси да висят. Обществото ни чака отговори. Как да се борим с корупцията освен това състояние? “.
Според президента обстановката е такава, че появяването на опция е неизбежна, с цел да се върне нормалността и европейската вероятност. „ Ако дам доверието си на някоя политическа групировка, ще го заявя самичък “, безапелационен е президентът.
Относно ротацията, Денков сподели, че анализът на министрите за идната ротация на държавното управление демонстрира, че в съвсем всяко от ведомствата осъществяването е на доста високо равнище. Дали ще бъдат сменяни министри зависи от диалози, които още не са извършени, разясни той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР