Премиерът Николай Денков призова вътрешния министър Калин Стоянов и политиците,

...
Премиерът Николай Денков призова вътрешния министър Калин Стоянов и политиците,
Коментари Харесай

Денков към вътрешния министър: Да се отстранят полицаите, превишили правомощията си на протеста

Премиерът Николай Денков прикани вътрешния министър Калин Стоянов и политиците, които го пазят да заявят безапелационна позиция за насилието от страна на някои служители на реда на митинга на футболните почитатели. От това ще зависят последващите дейности на министър-председателя по отношение на Стоянов, стана ясно на брифинг в Министерски съвет.

„ Аз не мога да приема да бъде министър председател в държавно управление, което бие хората по улиците по този начин, както ставаше преди. Очевидно е, че има просвета в полицията, измежду част от хората, която счита за обикновено да излезеш да биеш с палки деца, беззащитни хора, дами. Това не е задоволително и не може да продължаваме по този начин. Искам и министъра, и политиците, които го пазят, да кажат одобряват ли това за обикновено. Моите дейности към министъра ще зависят от неговото отношение към насилието. Ако той излезе и каже това, което аз споделям, има дейности и тези служители на реда изоставен, аз няма да имам проблем с него, само че ще имам проблем, в случай че той продължава да замазва обстановката “ , уточни Денков. Той сподели:

„ Огромният брой служители на реда, които бяха на пост на митинга на футболните почитатели в четвъртък, охраняваха митинга по метод, който е за образец, само че тези, които биеха без причина, нямат място в редиците на полицията. “

„ Ако желаеме насилието да изчезне, всички политици и държавни институции би трябвало да бъдем първите, които да даваме образци че деянията на принуждение са неприемливи. Затова всички би трябвало да осъдим насилието, както на ентусиастите, по този начин и на служителите на реда, единствено и само на тези, които злоупотребиха с пълномощията си. Тези служители на реда петнят полицията и нямат място там “, сподели Денков.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР