Премиерът Николай Денков оцеля и при втория вот на недоверие.

...
Премиерът Николай Денков оцеля и при втория вот на недоверие.
Коментари Харесай

Денков и правителството му оцеляха и при втория вот на недоверие

Премиерът Николай Денков оцеля и при втория избор на съмнение. Той беше за несправяне на държавното управление в бранш " Отбрана и сигурност ". Преди гласуването парламентарните групи на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи напуснаха пленарна зала. Това беше в символ на митинг, че минути по-рано от ПП-ДБ не поддържаха предлагането им за отпадането на дерогацията на " Лукойл ". Така тези две парламентарни групи неодобряваха рухването на държавното управление на Денков. За вота гласоподаваха 66 депутата от Българска социалистическа партия, Възраждане, Има Такъв Народ и самостоятелния Радослав Василев. Срещу вота гласоподаваха от ПП-ДБ-61 гласа. За рухването на държавното управление обаче са нужни 121 гласа. 

Вотът беше импортиран от парламентарните групи на " Българска социалистическа партия за България, " Възраждане ", " ИТН " и самостоятелният Радостин Василев.

Гласуването беше предопределено през вчерашния ден, откакто водачът на ГЕРБ Бойко Борисов и ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски потвърдиха, че парламентарните им групи ще гласоподават срещу вота на съмнение през днешния ден. Сметката демонстрира, че ГЕРБ-СДС разполагат с 68 народни представители, ПП-ДБ - с 62, а Движение за права и свободи - с 36.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР